Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 26.4.2024 – Vappua kannattaa viettää Nurmijärvellä!

26.4.2024

Ensi viikon tiistaina on yksi kevään kohokohdista – VAPPU! Pääsemme taas yhdessä juhlimaan kesän voittoa talven pimeydestä.

Vappuaattoaamu alkaa mukavissa merkeissä, kun Korsisaari juhlistaa vappua ja 95-vuotista taivaltaan tarjoamalla munkkia ja simaa Nurmijärven linja-autoasemilla klo 6.30 alkaen aina klo 10 saakka, jos vain herkkuja riittää koko ajaksi.

Nurmijärven aattoperinteisiin kuuluu Aleksis Kiven patsaan lakitus Aleksis Kiven patsasaukiolla Kirkonkylässä.

Tilaisuus alkaa tiistaina 30.4. klo 17.30.

Aleksis saa kevätpesun Nurmijärven Keskus VPK:n toimesta ja lakituksesta vastaavat tänä vuonna Keudan opiskelijat.

Ohjelman juontaa ja juhlijoita viihdyttää stand up -koomikko, Helena Pöllänen, joka on tunnettu mm. Naurun tasapaino ja Villi kortti tv-ohjelmissa. Musiikista vastaa Nurmijärven Puhallinorkesteri, joka lämmittelee yleisöä jo ennen tapahtuman alkua ja tanssittaa vapun juhlijoita juhlan lopulla. Cantica kuoro esittää kaksi keväistä laulua ja johdattaa yhdessä Puhallinorkesterin kanssa yleisön yhteislauluun.

Nurmijärven kunta jakaa ilmapalloja ja vappusimaa. Simaa ovat jakamassa LC Kanervat. Ilmapalloa hakiessasi voit päästä keskustelemaan vaikkapa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivosen kanssa. Nurmijärven Kivi-juhlien myyntikojusta voi ostaa munkkeja ja makkaraa.

Kirkonkylällä aaton juhlijoita palvelee tänä vuonna ensimmäistä kertaa uusi Kino Juhan Bar & Cafe, joka on auki klo 15-23.30. Kino Juhalla on myös terassi, jossa voi nautiskella virvokkeita.

Aleksiksen valkolakki seikkailee

Vappupäivänä 1.5. löytyy myös mukavaa tekemistä.

Rajamäellä järjestetään Hiivatehtaan lankamarkkinat klo 11-16.  Myös Suomen suurin vappuneulepiknik järjestetään samaan aikaan. Mukaan voi ottaa omia eväitä tai ostaa paikan päältä herkkuja. Sään salliessa ulkona lammella on ihana nautiskella keväisestä vappupäivästä (omat viltit mukaan), myös sisältä löytyy mukavia paikkoja, joissa viettää aikaa neuleystävien seurassa. Lankamarkkinoilla on myös käsityökirjojen kierrätyspiste ja kirjailijavieraana Nokkosvillaa & värttinäkehriä- kirjan kirjoittaja Teija Alanko.

Hiivatehtaalla pääset myös panimokierrokselle Suomen hienostuneimpaan pienpanimoon Do Good Brew, jossa on kierrokset puolen tunnin välein koko tapahtuman ajan. Harriet´s hiivabakery leipomosta voit ostaa vappuherkkuja ja kosmetiikkamyymälä Cattecosta ihania Rajamäellä tehtyjä saippuoita, deodorantteja ja muita luonnonmukaisia kosmetiikkatuotteita. Kuvataiteilija Petra Innanen myy keramiikkaa ja vintagea omissa tiloissaan kellarikerroksessa. Myös Villa Rurikin taiteilijatarvike- ja kehystämömyymälä on auki. Ja viereisessä tilassa toimivat Pyteriitin pyörittäjät esittelevät kivenhiontaa.

Kirkonkylän Loutinpuistossa Krannilassa järjestetään Wappupäivän brunssi klo 12-14. Brunssilla pääset nauttimaan vapputunnelmasta yksin, kaksin tai koko perheen voimin sekä tutustumaan Krannilan asukasyhdistyksen toimintaan. Yhteiseen brunssipöytään voi tuoda jotain syötävää ja juotavaa tai vaihtoehtoisesti voi ottaa mukaan myös omat piknik-eväät. Asukasyhdistys tuo puistoon muutamia pöytiä, tuoleja ja juhlatelttoja sekä grillin. Tapahtuman järjestelyissä on huomioitava säävaraus!

Klaukkalassa Nurmijärven seurakunta järjestää vapputapahtuman kaikenikäisille ke 1.5. klo 12–15 Klaukkalan kirkolla. Kaikkea hauskaa Vappuun! Ilmaista toimintaa sisällä ja ulkona: kasvomaalausta, musahetki, alpakoita, kepparirata, kirkkosuunnistusta, ilmapalloja ja askartelua. Yhteisvastuukeräyksen hyväksi myynnissä: makkaraa, hattaraa, poniratsastusta, munkkeja, simaa, kahvia ja vohveleita.

Outi

Takaisin listaukseen