Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 25.8.2022 – Kaupallisten palveluiden hattutemppu

25.8.2022

Torstai 25.8.2022 jää Nurmijärven historiaan kaupallisten palveluiden hattutempusta, kun kolme pitkään toivottua kaupallista toimijaa avaa samana päivänä uusien liikkeidensä ovet.

Nurmijärven kirkonkylällä ehkä odotetuin tulija on Lidl, joka avaa ovensa yhdessä Tokmannin kanssa terveyskeskuksen viereisellä tontilla. Klaukkalassa puolestaan ovensa avaa Jysk, joka ehtii juhlia avajaisiaan ensimmäisenä Viirintien uusista palveluista. Myöhemmin Viirintielle ovat avaamassa liikkeensä lisäksi Gigantti, Rusta, sekä Musti ja Mirri.

Kaupallisten palveluiden lisääntyminen on juhlan paikka. Se tarkoittaa lisää sujuvuutta monen nurmijärveläisen arkeen, kun ostoksille pitää yhä harvemmin lähteä kunnan rajojen ulkopuolelle. On nähtävissä myös, että mitä enemmän ostoksille jäädään oman kunnan alueelle, sitä harvemmin eurot valuvat muualle, mikä taas on kaikkien alueen kaupallisten toimijoiden etu.

Palveluiden monipuolistuminen ja lisääntyminen vaikuttavat suoraan kunnan elinvoimaisuuteen, sekä houkuttelevuuteen – paitsi asuinpaikkana, myös yritysten kannalta. Hyvät palvelut houkuttelevat meille asiakkaita myös naapurikunnista. Jo nykyisellään meille tullaan ostoksille Keimolasta, Vihtijärveltä, Läyliäisistä, Noposta ja muita lähiseuduilta. Jatkossa näemme vielä varmasti entistä enemmän ulkopaikkakuntalaisia hyvällä asialla työntämässä ostoskärryjä kaupoissamme.

Palvelut eivät kuitenkaan parane itsekseen. Kaavoituksen, päätöksenteon tai ahkeran elinkeinotyönkään rooli ei lopulta ole se mikä varmistaa palveluiden pysyvyyden ja kehityksen. Ratkaisevaa on se, miten me itse kukin toimimme. Miten me käytämme oman kuntamme palveluita ja miten me osaltamme luomme fiilistä sille, että tänne kannattaa tulla ostoksille pidempääkin.

Kiitos teille kaikille kuntalaisille, että ostovoimanne on houkutellut alueellemme uusia toimijoita. Ja erityisen suuri kiitos nyt aloittaville kauppaliikkeille, että olette valinneet toimipisteidenne sijainniksi Nurmijärven. Toivon teille parhainta menestystä ja tyytyväisiä asiakkaita!

Outi

Takaisin listaukseen