Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 2.6.2023 – Vapautumisen viikonloppu – Onnea valmistuneille ja rohkeutta elämänpoluille!

2.6.2023

Monella on lauantaina edessä viimeinen herätyskellon soitto pitkään aikaan. Osalla on edessään viimeinen käynti tutussa oppilaitoksessa. Mieli on varmasti helpottunut ja iloinen, ehkä hieman myös haikea. Oikea suunta katseelle on eteenpäin. Maailmankuulu suomalainen koulujärjestelmämme takaa, että eväät pärjäämiselle on ja siivet ovat vahvistuneet kantamaan. Voit luottaa siihen, että elämällä on sinulle tarjottavana mahdollisuuksia. Ja vaikka väistämättä eteen tulee myös haasteita, niiden kanssa pärjätään – sisulla, jos ei muuten.

Lämpimät onnittelut kaikille koulutiensä päättäville, ammattiin valmistuville, ylioppilaille ja muille, jotka tänä keväänä siirtyvät elämässään seuraavaan vaiheeseen!

Koulujen päätösviikonloppu on vapautumisen viikonloppu. Reput lentävät nurkkaan ja iloiset lomalaiset pääsevät nauttimaan ansaituista vapaistaan. Muistattehan kuitenkin, että vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä. Toivon, että elämästä löytyy erilaisia tapoja ottaa ilo irti ilman, että jälkikäteen tarvitsee katua tai harmitella.

Nurmijärven kunnan nuorisopalvelut jalkautuvat isolla joukolla ympäri kuntaa valmistujaisviikonloppuna. Koulujen päättäjäisilta ja yö on yksi merkittävimmistä työpanoksista vuoden aikana, joka sisältää nuorisotyöntekijöiden mukaan kivoja kohtaamisia mutta myös apua sitä tarvitseville. Jalkautumista aloitellaan klo 18 aikaan ja tarpeen mukaan yöhön asti ollaan liikkeellä. Yhteistyötä tehdään poliisin ja seurakunnan Saappaan kanssa. Mukana on myös muita paikallisia toimijoita.

Poliisi toivoo, että juhlimaan lähtevien nuorten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 3.6. sekä sunnuntain 4.6 vastaisena yönä ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla muun muassa poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä selkeistä pelisäännöistä ja juhlintaan liittyvistä riskeistä on hyvä keskustella etukäteen omien lasten ja nuorten kanssa. Toki suurin osa juhlii koulujen päättymistä asiallisesti ja ilman ongelmia, mutta joukossa riskien mahdollisuus tiivistyy.

Saattaa olla hyvä idea, jos muutoinkin on menossa iltalenkille, että lauantaina kiertää vaikka paikallisen koulun tai muun kokoontumispaikan kautta. Aikuisten näkyminen katukuvassa rauhoittaa tilannetta ja auttaa havaitsemaan hätätilanteita.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle on vuosien varrella muodostunut useita suosittuja juhlimispaikkoja, joita nuoret todennäköisesti suosivat myös tänä keväänä. Poliisi tulee illan ja yön aikana tekemään aktiivista valvontaa paikoissa, joissa nuoria liikkuu ja kokoontuu. Nurmijärvellä näitä paikkoja ovat Kirkonkylällä Pappilan lampi, Klaukkalassa Isoniityn koulun laavupaikka sekä Vaskomäki.

Outi

 

Takaisin listaukseen