Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 18.11.2022 – Joulumaa löytyy Nurmijärveltä!

18.11.2022

Nurmijärven kunnan tapahtumakalenterin perusteella joulumaan suuntaviitta osoittaa tänä vuonna vahvasti Nurmijärvelle.

Joulupuuron makuun pääsee jo alkavana viikonloppuna, kun Joulu saapuu virallisesti Nurmijärvelle yrittäjäyhdistysten toimesta. Nyt onkin erinomaiset mahdollisuudet virittää itsensä joulun tunnelmaan ja täyttää pukinkontti paikallisten yrittäjien tuotteilla.

Nurmijärveläisten yrittäjäyhdistysten järjestämät joulutapahtumat avaavat Nurmijärven joulun 18.-19.11. Joulupukkikin tulee olemaan liikenteessä! Jouluvalot syttyvät Klaukkalassa perjantaina 18.11. ja Kirkonkylässä ja Rajamäellä lauantaina 19.11.

Klaukkalassa avataan perinteinen joulukatu perjantaina 18.11. Brunnin kauppakeskuksella jaetaan valotikkuja klo 17.15 alkaen ja kulkue starttaa joulupukin johdolla klo 18.00 kohti Klaukkalan toria. Luvassa on ainakin joulukulkueen lisäksi glögiä ja joulupipareita, live-musiikkia ja torikahvila. Tapahtuma huipentuu ilotulitukseen.

Lauantaina 19.11. Kirkonkylän Joulutori aukeaa klo 9.30 ja tapahtumaa riittää klo 14 asti. Klo 9.30 saa myös Aleksis Kiven patsas joululakin päähänsä. Lakituksen suorittaa Vuoden Yrittäjä ja jouluisesta musiikista vastaa Too Many Sisters. Nurmijärven yrittäjät tarjoavat joulupuuron torilla. Lisäksi luvassa on poniratsastusta klo 11.30 asti, karuselli koko perheen pienimmille ja Jääkuningasta Elsa vierailee klo 11-13. Unohtamatta tietenkään joulupukkia.

Joulutorin hyväntekeväisyysmyyjäisistä löydät joulun ajan fiilistelyyn herkkuja ja juomia. Joulupuuro ja joulutorin aktiviteetit ovat maksuttomia. Käy kurkistamassa myös kunnantalon ja kivijalkaliikkeiden jouluikkunat!

Sunnuntaina 20.11. klo 10-14 löytyy joulutunnelmaa Monikosta, jossa järjestetään jo perinteeksi muodostuneet Nurmijärven opiston tunnelmalliset joulumyyjäiset. Monikon aulassa on Klaukkalan Marttojen maistuva riisipuuro ja glögi. Monikkosali täyttyy myyntipöydistä, jossa voit täyttää pukinkonttia paikallisten ja lähialueiden alkutuottajien tuotteilla.

Tapahtumassa on oheisohjelmaa Lapsen oikeuksien päivän merkeissä.

  • Ponitalutusta ulkoalueella klo 10-13, 5eur/kerta (käteinen, MobilePay)
  • Ali-Ollin Alpakkatilan alpakat sekä puput ulkoalueella klo 10-12, pupuja pääsee silittämään
  • Perttulan vpk klo 10-13 esittelee paloautoa, vpk-toimintaa sekä antaa neuvoja paloturvalliseen joulunviettoon
  • Joulupukin vierailu klo 11-12
  • Onnenpyörä ja heijastinaskartelu, Nurmijärven nuorisopalvelut
  • Joulukorttipaja klo 10-13.30, mahdollisuus tehdä joulukortteja itselle tai jaettavaksi ikäihmisille (osallistumme Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan)
  • Open stage Monikon aulassa klo 12, mm. jouluisia musiikkiesityksiä, ennakkoilmoittautuminen
  • Riisipuuroa klo 10-13.30, Klaukkalan Martat (käteinen, MobilePay)
  • Kahvio klo 10-13.30 (käteinen, MobilePay)

Seuraavana viikonloppuna 25.-27.11. pääsee nauttimaan Nurmijärven opiston Lyhtykonserteista, jotka järjestetään Rajamäen kirkossa pe 25.11. klo 19, Nurmijärven kirkossa la 26.11. klo 18 ja Klaukkalan kirkossa su 27.11. klo 17. Konserteissa esiintyvät Tuire Grönthalin lauluoppilaat.

Samana viikonloppuna Klaukkalan Monikkosalissa esittää Teatteri Jukola koko perheen näytelmän Lumikuningatar. Kain ja Gerdan ystävyyttä koetellaan läpi talvisen seikkailun eikä yllätyksiltäkään vältytä. Mutta ystävää ei jätetä vaikka Lumikuningatar lumihiutalejoukkoineen toteuttaa hurjaa suunnitelmaansa. Tarina on Teatteri Jukolan oma sovitus. Esitykset pe 25.11. klo 18.30 la 26.11. klo 15 su 27.11. klo 15.  Esityksen kesto n. 1,5h väliaikoineen. Lippuja myydään tunti ennen näytöksiä ovelta (käteinen tai MobilePay) 5 € lapset, opiskelijat ja eläkeläiset 10€ aikuiset. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille. Teatterikahvila

Lauantaina 26.11. Rajamäellä pääsee kokemaan perinteisen kanelintuoksuisen joulunavauksen klo 11-17 kauppakeskus Lähteen pihalla. Luvassa on ohjelmaa, herkkuja ja käsitöitä myynnissä ja joulupukkikin saapuu paikalle ilahduttamaan joulutunnelmoijia.

Sunnuntaina 27.11. alkaa Aleksis Kiven kodin joulukausi perinteisellä Joulutunnelmia-tapahtumalla klo 13-14 ensimmäisenä adventtina. Lausuja Anu Vänskä esittää vanhoja rakastettuja joulurunoja ja uudempaa runoutta. Tapahtuman perinteisiin kuuluen Juha Poikela ja Tapio Virolainen tulkitsevat Aleksis Kiven tunnelmallisia jouluisia tekstejä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aleksis Kiven kodin joulunäyttely ”On joulu-ilta” avautuu 3.12. klo 11-15 ja on sen jälkeen avoinna viikonloppuisin 18.12. asti. Museon pihapiirissä sijaitseva Kekkurin museokauppa ja kahvikioski on avoinna joulunäyttelyn aukioloaikoina. Museokaupasta voi ostaa itselle tai lahjaksi esimerkiksi Museokortin tai Aleksis Kiven kuolemattomilla sitaateilla varustetun kangaskassin.

Sunnuntaina 4.12. klo 15.00-16.15 täyttyy Monikkosali tutuista sävelistä, kun klassinen joulukonsertti virittää kuulijansa iloiseen ja rauhalliseen joulutunnelmaan. Ohjelmistoon kuuluu monipuolinen valikoima perinteisiä joululauluja sekä aivan uusia sovituksia. Lavalla säkenöi kaksi nuorta virtuoosia, sopraano Laura Pyrrö ja tenori Tero Harjunniemi, jotka esiintyvät konsertissa sekä erikseen että duettona. Oopperoiden ja operettien parissa ansioituneen kaksikon äänet taipuvat sujuvasti myös modernimpaan tulkintaan. Illan aikana laulajaparia säestää pianisti Janne Hovi, jolta kuullaan illan aikana myös instrumentaalisovituksia jouluisista suosikkikappaleista. Liput 28/26 € + toimitusmaksut (alk. 1,5 € /tilaus www.lippu.fi) Monikkosalin lipunmyynnistä saatavilla myös oppilasryhmälippu vähintään 5 hengen koululais- ja musiikinopiskelijaryhmille hintaan 5 €/lippu.

Joulupukki ja -muori ovat tavattavissa joulun alla Nurmijärven kirjastoissa Pukille ja muorille voi esittää lahjatoiveita tai vaikkapa kertoa omasta joulunvietosta. Heidän kanssaan on mahdollista päästä myös kuvaan. Luvassa on myös joululauluja kulkussoittimien säestyksellä. Tapahtuma järjestetään Klaukkalan kirjastossa to 8.12. klo 16-19.30, Nurmijärven kirjastossa pe 9.12. klo 14-17.30 ja Rajamäen kirjastossa lauantaina 10.12. klo 10.30 – 14.00.

Sunnuntaina 11.12. järjestetään Palojoella Joulumarkkinat – myyjäiset, buffetti, grilli klo 12-16, yhteislauluja 14-15 Palojoen Nuorisoseurantalolla, poniajelua, joulupolku klo 13, 14, 15 Taaborilla parkkipaikalta Koulunkulmantie 34, joulurunoja Kiven kodilla klo 12-14 Palojoentie 271, joulukuusiarvonta… Järjestäjinä Palojoen Kyläyhdistys, Palojoen koulun vanhempainyhdistys, Kivi-juhlat, Nurmijärven museo.

Maanantaina 12.12. Rajamäen kirjastossa klo 15-16 K60 – Kaikuu Laulu riemuinen tapahtumassa lauletaan yhdessä tuttuja joululauluja. Laulattamassa kirjastovirkailija Tiina Jokela, säestäjänä Jiri Kuronen.

Monikossa pääset 12.12. nauttimaan jouluisesta musiikista, kahvion antimista ja  joulutunnelmasta, kun Nurmijärven musiikkiopiston oppilaat ja opettajat soittavat joululauluja Monikon aulassa. Vapaa pääsy.

Tiistaina 13.12. klo 17-19 Rajamäen kirjaston ohjatussa askartelutuokiossa tehdään sätkytonttu, jonka raajat liikkuvat narusta vedettäessä. Tontun askartelemiseen kuluu noin 20 min, askartelemaan voi tulla oman aikataulun mukaan klo 17-19 välillä. Askartelu sopii parhaiten alakouluikäisille, nuoremmat voivat tehdä tontun oman aikuisen avustuksella.

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä akvarellitaiteilija Sirkku Saukonojan joulukorttioriginaalinäyttely 1.11.-31.12.2022. Sirkku Saukonoja on itseoppinut nurmijärveläinen taiteilija, joka maalaa vesiväreillä tauluja ja kuvituksia, sekä korttiaiheita. Hänen kuva-aiheensa pysähtyvät poimimaan arjen keskeltä pieniä ja suuria ohikiitäviä onnenhetkiä. Lasten touhut, kukat ja rikas suomalainen luonto puhuttelevat erityisesti ja sukeltavat taiteilijan kuvituksiin.

Ja tässä siis vain muutamia poimintoja Joulumaamme tapahtumista. Lue lisää tapahtumakalenterista ja muistathan lisätä sinne myös oman tapahtumasi, jos se ei sieltä vielä löydy!

Iloista joulunodotusta ja muistakaahan olla kiltteinä – tontut kurkkivat jo!

Outi

Takaisin listaukseen