Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 17.5.2024 – Millä seuraavaksi innostaisimme kuntalaisia keskustelemaan?

17.5.2024

Haastan sinut pohtimaan, mikä on / olisi sinulle hyvä tapa asioida kunnan ja päättäjien kanssa? Miten sinä haluat vaikuttaa ja osallistua? Mitkä ovat kanavat, joissa kunnan tulisi viestiä ja näkyä?

Nurmijärven kunta nousi vastikään Listapalaveri-podcast -konseptilla kuntaviestinnän SM finaaliin. Edellisen kerran olemme saaneet palkintoja Nurmijärvi-barometrista, jonka tarkoitus on selkokielistää kasvuamme ja kehitystämme, sekä Ilmiöntekijät -rekrytointiviestinnästämme, jossa olemme tuoneet kunnassa tehtävää työtä näkyvämmäksi.

Palkinnot ja huomionosoitukset kertovat, että olemme oikealla tiellä, mutta viestintä ei ole koskaan valmis. Pohdimme siis jälleen, mitä seuraavaksi voisimme tehdä avoimuuden, vuoropuhelun ja oikea-aikaisen tiedonsaannin edistämiseksi.

Yksi viestinnän muoto on jo kuuden vuoden ajan ollut tämä viikoittainen kunnanjohtajan blogi. Mitä mieltä olet näistä? Jaksaako näitä lukea? Onko ilmestymistahti sopiva? Ovatko sisällöt sopivan informatiivisia ja keskustelua herättäviä?

Entä mitä kanavia kunnan olisi syytä hyödyntää vuorovaikutuksessa nykyistä paremmin? Toivoisitko, että viestintää tehtäisiin enemmän esim. live-chattien, videoblogien, tiktok-videoiden, lehtikolumnien, tiedotteiden, kyselyiden tai vaikka livetapaamisten kautta?

Kunnan toiminta perustuu demokratiaan ja kuntalaisten osallistumiseen. Siksi on tärkeää, että saamme mahdollisimman hyvin ihmiset mukaan sekä tiedon äärelle, että vuoropuheluun kuntapäättäjien sekä virkakunnan kanssa.

Mitä ajatuksia sinulle herää? Pistä palautetta tulemaan, joko keskustelupalstoilla tai sähköpostitse outi.makela@nurmijarvi.fi.

 

Outi

Takaisin listaukseen