Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 14.4.2023 – Nurmijärven matkailu- ja majoitustoiminnassa positiivista säpinää!

14.4.2023

Aika usein pääsee yllättämään positiivisesti henkilöitä, jotka epäilevät, että Nurmijärvellä ei olisi majoitusmahdollisuuksia. Meillähän on kolmisen vuotta toiminut Kiljava Resort hotelli, jonka moni muistaa entisenä Kiljava-opistona. Se tarjoaa tällä hetkellä Nurmijärven suurimman majoituskapasiteetin upean luonnon keskellä, Sääksjärven rannalla.

Samaisen järven rannalta löytyy nyt myös uusi Hostel Röykän jugend-linnasta. Forenomin Hostel Röykkä viettää avajaisiaan  lauantaina 15. huhtikuuta. Kannattaa tulla porukalla tutustumaan tiloihin ja tulevaisuuden suunnitelmiin. Kohde on kaikille avoinna kello 11–14  ja perille löytää, kun navigaattoriin laittaa osoitteeksi Parantolantie 85, Röykkä. Ohjelmassa on puheita, ulkoilua, alueeseen ja Forenomin hostelliin tutustumista ja makkaranpaistoa. Onpa mahdollisuuksissa avantoon pulahtaminenkin. Sairaalan entiseen päärakennukseen on nyt kalustettu 12 huonetta majoituskäyttöön, ja majoituskapasiteettia kasvatetaan tarpeen mukaan.

Muita majoitusmahdollisuuksia Nurmijärvellä tarjoavat mm. Sääksjärven maisemissa toimiva lomakoti Kotorannassa. Eksoottisempi majoituskokemus löytyy maatilamajoituksesta, joita tarjoavat esimerkiksi Ketolan strutsitila tai Solsikken vuonohevostila. Nurmijärveltä löytyy vuokralle myös lomamökkejä ja Airbnb tarjoaa useita majoitusvaihtoehtoja.

Lisätietoja majoitusvaihtoehdoista löydät Visit Nurmijärvi -sivustolta.

Nurmijärvi on lähellä pääkaupunkiseutua ja siten helppo päiväretkikohde, jonka vetonaula on kiinnostavat luontokohteet. Esimerkiksi nyt on ehdottomasti paras aika tulla katsomaan vuolaasti virtaavia koskiamme. Jotta saadaan vieraat viipymään pidempään, vaatii se markkinoinnin lisäksi myös majoituksen kehittämistä.

Nurmijärven kunnan matkailukoor­dinaattorina on aloittanut maaliskuun alussa Riika-Maria Hytti. Hänen työ­hönsä kuuluu kunnan matkailun kehit­täminen kokonaisvaltaisesti ja yhteistyö yritysten ja yhdistysten kanssa esimer­kiksi kulttuurin, matkailun ja tapahtu­matuotannon saralla. Matkailukoordi­naattorin tehtävänä on muun muassa kunnan matkailun brändistrategian kehittäminen, hankerahoituksen hake­minen sekä matkailupalveluiden näky­vyyden tehostaminen.

Tällä hetkellä Riika-Marialla on kehittämistyön alla Visit Nurmijärvi -sivusto sekä Instagramissa uusi visitnurmijarvi_official -sivu. Tervetuloa seuraamaan!

Tänä keväänä kunnassa on työstetty myös uutta matkailuohjelmaa. Kyseessä on visiotyö siitä mitä kunnan matkailulta halutaan, mitkä ovat kehittämiskohdat ja matkailun kohderyhmät sekä konkreettisten toimenpiteiden listausta siitä, miten tavoitteeseen päästään. Matkailuohjelmaa on työstetty mm. yhdessä paikallisten matkailutoimijoiden kanssa erilaisin työpajoin.

Muistathan, että voit viedä tapahtumasi Nurmijärven tapahtumakalenteriin. Ohjeet kirjautumisesta löydät tapahtumakalenterista. Kannattaa myös tarkistaa, että tiedot Visit Nurmijärvi sivulla ovat ajantasalla. Mikäli et vielä ole rekisteröitynyt, voi sen tehdä täällä.

Nyt on hyvä hetki aktivoitua sekä tuottamaan, että kuluttamaan matkailupalveluita!

Outi

Takaisin listaukseen