Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 14.1.2022 – Wanted: Tekninen johtaja – mutta minkälaisiin hommiin?

14.1.2022

Joulun pyhinä avointen työpaikkojen listoille ilmestyi Nurmijärven ilmoitus, joka kysyy – Liikutko sujuvasti kaavoituksen, maankäytön, kunnallistekniikan, rakentamisen ja liikenneasioiden maastoissa? Kutkuttaako sinua Nurmijärvi-ilmiön vahvistaminen? Oletko sinä Suomen suurimman kunnan seuraava Tekninen johtaja?

Paikka on tullut hakuun nykyisen viranhaltijan ilmoitettua eläkkeelle jäämisestään ja tarkoitus on löytää seuraaja siten, että vaihdos saadaan sujumaan kitkattomasti kesäkuun vaihteessa.

Nurmijärven kunnassa teknisellä johtajalla on isot saappaat. Tekninen johtaja kuuluu kunnan johtoryhmään ja vastaa yhdestä Nurmijärven kunnan kolmesta toimialasta, eli ympäristötoimialasta. Muita toimialoja kunnassa ovat sivistys- ja hyvinvointitoimiala sekä konsernipalvelut.

Ympäristötoimialalla työskentelee noin 170 henkilöä. Henkilöstö koostuu rakennus- ja kiinteistöalan, kaavoituksen, suunnittelun, ympäristöasioiden ja kunnallistekniikan asiantuntijoista ja työntekijöistä. Toimialan fiiliskyselyiden perusteella työt, sekä yhteistyö työkavereiden kanssa sujuvat hyvin.

Ympäristötoimiala koostuu neljästä tulosalueesta ja yhdestä kunnallisesta liikelaitoksesta. Nämä ja niiden keskeiset tehtävät ovat:

  1. Hallinto- ja talouspalvelut; taloushallinto, päätösvalmistelu, henkilöstöhallinto, seutuyhteistyö, rakennusvalvonta ja luvat.
  2. Maankäyttö ja kaavoitus: maapolitiikka, yleis- ja asemakaavoitus, kiinteistöjen myynti, rakennusjärjestyksen laadinta, kiinteistö- ja mittaustoimi sekä karttatuotanto.
  3. Tekninen keskus: kunnallistekniikan suunnittelu, infrastruktuurin rakentaminen ja ylläpito, konevarikko, liikuntapaikat ja viheralueet, jätehuolto ja joukkoliikenne.
  4. Tilakeskus: toimitilajohtaminen ja omistajatehtävät, tilahallinto, rakennuttaminen, korjausrakentaminen ja kiinteistöhuolto
  5. Nurmijärven Vesi -liikelaitos: puhtaan veden tuottaminen ja jakelu sekä jäteveden keräys ja puhdistaminen

Kyseessä on siis tehtävä, jossa tarvitaan laaja-alaista näkemystä ja ymmärrystä toimialan moninaisten tehtävien tuloksekkaasta johtamisesta ja kehittämisestä. Tekninen johtaja vastaa myös toimialansa strategisesta suunnittelusta, taloudesta, investointien koordinoinnista, henkilöstön osaamisen kehittämisestä ja työhyvinvoinnista, toimialansa valmiussuunnittelusta, sekä toimialan yhteistyöstä eri tahojen – sekä kunnan sisäisten, että sidosryhmien kanssa.

Tekninen johtaja toimii nykyisen organisaatiorakenteen mukaisesti esittelijänä kolmessa lautakunnassa, jotka ovat: asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta, tekninen lautakunta ja elinvoimalautakunta.

Tekniseltä johtajalta edellytämme tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja käytännön kokemusta teknisen alan vaativista johtamistehtävistä. Arvostamme laaja-alaista teknisen alan osaamista ja kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia. Tehtävässä selviytyäkseen on tarpeen hallita projektien johtaminen ja pystyä toimimaan tuloksellisesti myös paineen alla. Yhteistyösuhteiden hoitaminen on arkea, joten sosiaaliset ja vuorovaikutustaidot tulevat kovaan käyttöön.

Kiinnostuitko, tai tiedätkö jonkun, joka sopisi juuri tähän tehtävään kuin nakutettu?

Hakuaika päättyy perjantaina 21.1.2022 klo 15.00. Tehtävään haetaan sähköisesti.

Lisätietoja tehtävästä antaa kunnanjohtaja Outi Mäkelä, p. 040 317 2100 tai outi.makela@nurmijarvi.fi. Katso lisätietoja Nurmijärvestä: www.nurmijarvi.fi.

Ps. Meillä on myös muita kiinnostavia tehtäviä auki. Katso lisää täältä.

Takaisin listaukseen