Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 12.5.2023 – Hyvää äitienpäivää!

12.5.2023

Äitienpäiväviikonlopulle löytyy monenlaista mukavaa menoa.

Pääkirjasto jalkautuu pihalle lauantaina 13. toukokuuta Kukan ja Flooran päivänä kello 11–14. Kirjaston etupihalla on luvassa muun muassa puutarha-asiaa, taimien ja pistokkaiden vaihtoa, äitienpäiväaskartelua, livemusiikkia, Nurmijärven Ladun toimintarasti ja kahvio. Paikalla on myös kirjastoauto, jossa lapset pääsevät kiipeämään ratin taakse sekä tekemään pienen sanaseikkailun. Myös lukukoirat saapuvat pihalle rapsuteltaviksi. Tervetuloa ulkoilemaan kirjaston kanssa!

Samaan aikaan lyhyen kävelymatkan päässä pääkirjastolta on Krannilan Kuivurin toukotapahtuma klo 10-14.  Krannilan Kuivurin pihapiirissä paikalliset pientuottajat myyvät tuotteitaan. Krannilan asukasyhdistyksen kahviosta voi ostaa leivonnaisia, vohveleita ja arpoja, joiden myynnillä mahdollistamme taas seuraavien yleisötapahtumien järjestämisen.

13.5. illalla pidetään Krannilan kuivurin iltabileet (K-18) klo 18-22, bileissä juhlistetaan jälleen kevättä hyvän ruuan, juoman ja livemusiikin tahdissa. Tunnelmaa nostattaa nuori artisti FEENIX ja vimmainen bilebändi KÄSITYÖLÄISET. Anniskelusta vastaa Krannilan asukasyhdistys yhteistyössä paikallisen panimon kanssa ja ruokaa myy Otto’s BBQ. Lippu bileisiin maksaa 10 euroa ja lippuja myydään ainoastaan tapahtumassa. Ilmiö kylässä -henkisen tapahtumapäivän järjestelyistä vastaa Krannilan asukasyhdistys ry. Tervetuloa!

Rajamäen vanhalla hiivatehtaalla, hiivasalissa, osoitteessa Patruunantie 17, on äitienpäivän alla lauantaina 13.5.23 ovensa avaava taidenäyttely. Rouhea hiivasali on jo itsessään upea kokemus!  Luova-ryhmän järjestämä taidenäyttely Taiteen ja teollisen ympäristön liitto koostuu kahdentoista taiteentekijän teoksista, kuvataiteesta ja keramiikasta. Saamme nähdä erilaisia tyylisuuntia, tunteita herättäviä töitä. Näyttely avoinna 13.5 klo 10-18 ja 14 -16.5 klo 12-18. Näyttelyn avaa lauantaina klo 10.30 Matti Vanhanen. Lämpimästi tervetuloa!

Näyttelyn lisäksi Rajamäen hiivalla on avoimet ovet 13.5. kello 10-15. Mukana on muun muassa Cattecon käsintehtyä luonnonkosmetiikkaa, Jalovillan kotimaista villalankaa, Via Sisustus Outlet , lasitaiteilija, muotoilija Ilse Lindqvist sekä Kehystämö ja taidetyöhuone Villa Rurik. Lisäksi paikalla on Harriets HiivaBakeryn leipomotuotteita sekä Namirinkan pehmisjäätelöä ja juomia. Tehdas- ja alkoholimuseo Ryyppi on myös avoinna, sisäänpääsy myös museokortilla.

Lauantaina voi myös heittäytyä urheilun huumaan osallistumalla Etelä-Suomen hienoimpaan maastopyörätapahtumaan Rajamäellä. Evoc MTB 2023 kisataan Rajamäen hienoilla poluilla ja sarjoja ja matkoja on pikkulapsista vaareihin joten tapahtuma soveltuu hyvin kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Tietoja ilmoittautumisesta täältä.

Pyöräilyn sijaan voi käydä rentoutumassa joogabrunssilla Kiljava Resortissa. Ja illemmalla klo 16-18 nauttimassa Nurmijärven musiikkiopiston kuorojen esityksistä Klaukkalan kirkossa. Vapaa pääsy.

Äitienpäivän voi kruunata brunssilla Kahvila-ravintola Aidassa Kirkonkylällä tai Rajamäellä Pikku Paronissa

Nurmijärven tapahtumakalenterista löydät nämä ja monta muuta tapahtumaa tuleville viikoille. Käy kurkkaamassa!

Kunnan puolesta toivotan kaikille iloista äitienpäivää! Kiitokset kaikille äideille omistautumisestanne, välittämisestänne ja tuestanne. Olette rakkaita!

Outi

Takaisin listaukseen