Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 12.2.2021 – Ystävänpäivä tulee nyt tarpeeseen!

12.2.2021

Ystävänpäivä on monen mielestä kaupallisella hapatuksella turhankin pinkiksi kuorrutettu juhla, mutta tänä vuonna ystävänpäivää mielestäni tarvitaan. Päivä sattuu juuri sopivasti koronakurimuksen pahimpaan tympääntymisvaiheeseen. Sosiaalinen eristäytyminen on alkanut tuntua piinaavalta, eikä yksikään sydänviesti tai muu ystävyyden osoitus tässä tilanteessa ole ”överiä” – vaan päinvastoin, voi pelastaa päivän ja vähän enemmänkin.

Vakavasti puhuttuna, aletaan olla tilanteessa, että rajoitukset ovat jo johtaneet yksinäisyyteen, sosiaaliseen syrjäytymiseen ja muihin ongelmiin, jotka erityisesti nuorten, ikäihmisten, työttömien ja monien muiden ryhmien osalta voivat olla kohtalokkaita tai alku moniin vakavampiinkin asioihin.

Kunnan eri toiminnoissa työstetään parhaillaan uudenlaisia malleja ja työtapoja, joilla voidaan auttaa ja tukea heikommassa asemassa olevia. Erityinen huoli tällä hetkellä on nuorista, joihin rajoitukset osuvat monin osin kipeämmin kuin aikuisiin. Rajoitukset sosiaalisissa kontakteissa heijastuvat nuorten henkiseen jaksamiseen, hyvinvointiin, itsetunnon kehittymiseen ja näiden kautta mahdollisesti myös pitkälle tulevaisuuteen. Nuorisotiloja on vähäisissä määrin voitu avata, nuorisotyöntekijät ovat jalkautuneet ja somen eri kanavissa aktivoidaan ja annetaan tukea nuorille, mutta tämä ei ole riittävästi. Nuorten arjen tueksi tarvitaan enemmän turvallisia ja läsnä olevia aikuisia – muitakin kuin omat vanhemmat.

Olemme myös koonneet kunnan sivuille koosteen yhteystiedoista, joista on saatavilla tukea ja juttuseuraa koronapandemian aikana. Erilaisiin tilanteisiin on löydettävissä kattava joukko ammattilaisten apua ja tukea. Löytyy myös vertaistukea ja ystäväpalveluja, joiden kautta voi saada vapaaehtoisten apua ja keskustelukaveria.

Koronatartuntojen tilanne alueellamme on edelleen heikentynyt. Kaksi edeltävää viikkoa tartuntojen määrät ovat rikkoneet kaikkien aikojen ennätykset. Muuntoviruksen leviämisen piikit ovat vasta edessäpäin ja rokotukset etenevät saatavuusongelmien vuoksi edelleen hitaasti. On hyvä pohtia, voisimmeko osaltamme tehdä jotain, että pärjäisimme kaikki paremmin ja jaksaisimme vielä sinnitellä.

Tänä viikonloppuna kannattaa ystävänpäivän varjolla tehdä tikusta asiaa. Soita mummoille ja vaareille, kysy kavereiden kuulumisia, ota näköpuhelu kummilapsille tai lähde naapurin kanssa kävelylle ja osallistu liikuntapalveluiden ystävänpäivätempaukseen.

Nurmijärven liikuntapalveluiden ystävänpäivätapahtuman idea on liikkua ulkona Nurmijärvellä ystävänpäivänä itselleen mieluisalla tavalla. Halutessaan voi jakaa kuvia tai videoita Facebook-tapahtuman seinällä. Kuvien ja videoita jakaneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja. Tapahtuman kautta voi myös tykätä ja kommentoida muiden reippailuhetkiä ja vinkata ulkoilupaikkoja, sekä kysellä lenkkikavereita.

Huomiota, ystävyyttä ja toisesta huolehtimista voi osoittaa niin monella tavalla ja nyt on se hetki, jolloin me kaipaamme sitä.

Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Tutustu kunnanjohtajan blogiin

Katso kaikki blogikirjoitukset >>

 

Takaisin listaukseen