Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 10.12.2021 – Iloinen yllätys – Nurmijärvi neljäs ja Uudenmaan paras kuntien imagotutkimuksessa

10.12.2021

Taloustutkimus on jo useita vuosia arvioinut kuntien imagoa kyselemällä mielipiteitä kunnan alueella toimivien yritysten toimitusjohtajilta ja talousjohtajilta.

Nurmijärvi sijoittui tällä kerralla kyselyssä neljännelle sijalle ja Uudenmaan kunnista ensimmäiseksi.

 1. Seinäjoki
 2. Kaarina
 3. Tampere
 4. Nurmijärvi
 5. Rauma
 6. Vaasa
 7. Kerava
 8. Joensuu
 9. Kuopio
 10. Helsinki

Tulos vahvistaa tuntemustamme siitä, että Nurmijärvi on vetovoimainen ilmiö paitsi asuinkuntana, myös yritysten kuntana. Yhteydenotot kehittymismahdollisuuksia ja uutta sijaintia etsiviltä yrityksiltä ovat lisääntyneet. Tänäkin vuonna kuntaan on tullut useita uusia yrityksiä ja myös monet olemassa olevat yritykset ovat kasvattaneet toimintaansa.

Nurmijärven kunta on panostanut brändin rakentamiseen ja yritysyhteistyöhön, sekä avoimeen viestintään kuluneina vuosina.

Sijaintimme valtaväylien ja lentokentän läheisyydessä on loistava, mikä selittää toki vetovoimaamme. Olemme kuitenkin tehneet tietoista työtä yritysyhteistyön saralla. Haluamme viedä asioita eteenpäin ratkaisukeskeisesti yhteistyössä.

Mukana Taloustutkimuksen tutkimuksessa on 36 suurinta kaupunkia ja kuntaa. Haastattelut on tehty syksyn aikana ja tutkimukseen on vastannut kaikkiaan 1727 henkilöä.

Vastaajat arvioivat kokonaisvaikutelmaa ja suositteluhalukkuutta sekä useita imagotekijöitä. Arvioitavia imagotekijöitä ovat:

 • Kunnan yrittäjämyönteisyys
 • Kaavoitus yritystoiminnan kannalta
 • Työvoiman saatavuus
 • Kunnan asioiden tiedottaminen yrityksille
 • Kunnan markkinointi
 • Kunnan ja yritysten välinen yhteistyö
 • Yritysten ja oppilaitosten välinen yhteistyö
 • Innovaatioiden tukeminen
 • Keskuksen kaupalliset palvelut
 • Liikenteellinen sijainti ja yhteydet
 • Virkamiesten tavoitettavuus
 • Kuntien välinen yhteistyö
 • Kunnan elinvoimaisuuden vahvistaminen

Nurmijärven kunta on viimeksi päässyt 10 parhaan joukkoon vuonna 2018, jolloin sijoituimme yhdeksänneksi. Parhaimman kunnan sijoituksesta ovat jo usean vuoden ajan taistelleet Seinäjoki ja Kaarina, joista Seinäjoki nousi jälleen tänä vuonna ykkössijalle Kaarinan edelle.

Imagotekijöiden listalla on useita Nurmijärvelle tärkeitä kehittämiskohteita, joihin on systemaattisesti panostettu viimevuosien aikana. Listalla on toki asioita, joiden osalta on vielä paljon tehtävää, mutta tämän vuoden sijoitus kertoo siitä, että panostukset ovat kannattaneet.

On erittäin ilahduttavaa, että kunnassa jo toimivien yrityspäättäjien keskuudessa kunnan imago on parantunut huipputasolle.

Toinen hyvä uutinen kunnan elinkeinotoiminnan kehittämisen kannalta on se, että kunnan tarjoamiin yrittäjyyden tukipalveluihin ollaan todella tyytyväisiä. Nurmijärven kunta tarjoaa palveluita Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen (Keuke) kautta. Jopa 98% Keuken palveluiden käyttäjistä suosittelisi palveluita muillekin ja konkreettisen hyödyn saaduista palveluista tunnistaa 90% asiakkaista. Tiedot käyvät ilmi Keuken asiakastyytyväisyyskyselystä, joka julkaistiin 18.11.2021.

Nämä tulokset innostavat pitämään riman korkealla jatkossakin!

Outi

Takaisin listaukseen