Ajankohtaista

Kunnanjohtajan blogi

Kunnanjohtajan blogi 1.4.2021 – Mitä tehdä pääsiäisenä?

1.4.2021

Pääsiäisen vapaat alkavat ja rajoitukset ovat rajanneet pois monenlaista tekemistä. Alla omat Top 6 vinkkini pääsiäisvapaiden varalle:

1. Retkeily

Pääsiäisen sää suosii ulkona oleilua, joten etenkin meidän tietokoneiden äärellä normaalisti päiviään viettävien on nyt mahdollista tankata askelia ja raitista ilmaa. Retkikohteita Nurmijärvellä on runsaasti. Omia suosikkejani näin keväisin ovat kosket (Myllykoski, Nukarinkoski ja Kuhakoski)

Vinkkejä retkeilyyn löytyy mm. seuraavista linkeistä:

Nurmijärven Kodit -blogi

Nurmijärven kunnan teemasivut

Nurmijärven kunnan liikuntapalvelut Facebookissa

Koe kolme koskea samana päivänä

2. Herkuttelu

Useat ravintolat Nurmijärvellä tarjoavat palveluitaan ulosmyyntinä. Joillain on ollut tarjolla myös perinteistä pääsiäismenuta. Paikallisten palveluiden suosiminen on aina hyvä ajatus ja koska pääsiäisvapaa on vain neljä päivää, noutoruoka säästää aikaa muulle tekemiselle.

Oma pääsiäisfiilikseni vaatii kuitenkin vähän keittiöterapiaakin. Marttojen sivuilta löytyi hauska kananmunavinkki aamiaispöytään

Lisäksi olen haaveillut sitruunamarenkipiirakasta. Olisiko jollain vinkata hyvää reseptiä ja mieluiten vielä gluteenittomana?

3. Askartelu, idättäminen, puutarhatyöt

Kananmunien maalaus on parasta pääsiäishupia – varsinkin lasten kanssa. Pistäkäähän tekin tuotoksianne näkyville. Pääsiäinen on luonnon heräämisen aikaa ja taikaa. Kun pääsiäisruohojen kanssa on saatu hyvä kokemus idättämisestä, kannattaa onnistumisen fiilistä havitella muidenkin siementen osalta. Useissa hedelmissä on helposti itäviä siemeniä – kuten mandariinit ja avocadot. Nyt on myös kasvimaaviljelyä harrastavien hyvä hetki laitella idätystä alkuun.

Novitan pääsiäissukka -ohje

Marttojen taimikasvatusopas

4. Kuntoilu

Sporttailu on hyvää vastapainoa mämmille ja suklaaherkuille. Nurmijärvellä löytyy paljon erilaisia kuntoilupaikkoja ja liikuntapalveluiden sekä Rajamäen Uimahallin sivuilta löytyy etäjumppia:

Kuntoportaat

Ulkokuntosalit

Rajamäen uimahallin etäjumppakirjasto

Frisbeegolf-radat

Liikuntapalvelut Facebookissa

5. E-kirjat, elokuvat ja musiikki

Oletteko muuten huomanneet, että Nurmijärvi tarjoaa osana Ratamo-kirjastoja runsaan aineiston e-kirjoja, elokuvia, konserttitaltiointeja ja musiikkia. Käykäähän tutustumassa:

Ratamo-kirjastojen e-aineisto

6. Hiljentyminen

Pääsiäisen hiljentymisen perinteet ovat löydettävissä korona-aikaan myös etänä. Nurmijärven seurakunta lähettää palvelukset ja muut tapahtumat suoratoistolla.

Klaukkalan kirkon pihapiirissä on 28.3.-5.4. klo 8-20 pääsiäispolku, joka sopii kaikenikäisille.

Seurakunnan pääsiäisen ajan tapahtumat

 

Takaisin listaukseen