Ajankohtaista

Viestintä

Kunnan tiedotuslehti jaetaan kuntalaisille viikonlopun aikana

9.4.2021

Kevään ensimmäinen Nurmijärvi-tiedotuslehti jaetaan kuntalaisille 9.-11.4. Lehdessä julkaistaan muun muassa vuoden 2021 kaavoituskatsaus, kerrotaan Nurmijärven väestönkasvusta, Vanha-Klaukan uudesta asuinalueesta sekä kurkistetaan uuden Metsolan päiväkodin tiloihin.

”Vuoden ensimmäinen kunnan tiedotuslehti jaetaan poikkeuksellisesti huhtikuussa, koska lehden piti alkujaan olla kuntavaalinumero. Kun vaalit siirtyivät myös  lehden teema rakentui vahvemmin kaavoituskatsauksen ympärille. Lehti jaetaan julkisena tiedotteena jokaiseen kunnan kotitalouteen tulevan viikonlopun aikana”, kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

Tiedotuslehdessä on laaja tietopaketti myös korona-aikana yleistyneeseen yksinäisyyteen liittyen.

”Elämme tällä hetkellä aikaa, jossa jo­kainen hymy tuntemattomalta, puhe­linsoitto läheiselle tai ystävälle, kirjeen tai postikortin lähettäminen tuttaval­le, puhelimesta lähetty tekstiviesti tai avun tarjoamien naapurin ikäänty­neelle ovat erittäin merkityksellisiä ja tärkeitä toimia. Ne ovat viestejä meille jokaiselle, että tulemme huomatuksi, olemme olemassa ja että meillä on mer­kitystä”, kunnan hyvinvointikoordinaattori Kaisa Laine näkee tiedotuslehden jutussa.

Tuoreessa tiedotuslehdessä kerrotaankin, miten Nurmijär­ven kunta auttaa yksinäisyyttä kokevia. Lisäksi lehdessä on yhteystietoja, joista saa apua yksinäisyyteen korona-aikana.

Tiedotuslehti koetaan tärkeäksi viestikanavaksi

Selvitysten (FCG 2018; 2020) mukaan nurmijärveläiset kokevat tiedotuslehden tärkeänä. Kysyttäessä, mitä kautta kuntalaiset toivovat saavansa tietoa kunnan toiminnasta, tiedotuslehti ja tiedotteet nousevat toiseksi korkeimmalle sijalle. Tärkeimpänä kanavana nähdään kotisivut ja kolmanneksi tärkeimpänä sanomalehdet.

”On mielestäni hyvä asia, että kunta viestii digikanavien ohella myös perinteisemmin tavoin. Kaikki kuntalaiset eivät suinkaan selaa kotisivuja tai hanki tietoa sosiaalisen median kautta, mitä myös selvityksen tulokset tukevat. Paperisen tiedotuslehden pariin voi aina palata uudelleen ja se kestää useamman lukukerran. Ja esimerkiksi tuoreesta lehdestä löytyvää kaavoituskatsausta on varmasti monien mielestä mukavampi lukea paperisena kuin tihrustaa kännykän näytöltä”, Siltanen näkee.

Nurmijärvi 1/21 -tiedotuslehti jaetaan kotitalouksille viikonlopun 9.-11.4. aikana. Lehti julkaistaan myös sähköisenä kunnan kotisivuilla. Mukavia lukuhetkiä!

Takaisin listaukseen