Ajankohtaista

Katujen kunnossapito, Lapset, Liikenne

Kunnan ensimmäinen Välkky vilkkuu Kirkkotiellä

11.6.2024

Kunta on asentanut Kirkkotien ylittävälle suojatielle Professorintien ja Mäntysalontien kohdalle Välkky-tehostemerkkikapselit. Välkky asennetaan suojatiemerkin pylvääseen, ja se havaitsee suojatietä lähestyvän kävelijän ja alkaa vilkkua. Välkkyjen tarkoitus on herättää autoilijan huomio, ensinnäkin suojatien olemassaolosta, mutta erityisesti siitä, että joku on ylittämässä suojatietä.  Välkkyjen vilkutus näkyy hyvin myös valoisaan aikaan.

Välkyllä lisää turvaa suojatielle

Kirkkotietä ylittävällä suojatiellä kulkee paljon lapsia matkalla kouluun ja päiväkotiin. Palautteiden mukaan Kirkkotiellä ajetaan ylinopeutta eivätkä autoilijat väistä suojatiellä kulkevia lapsia. Kirkkotielle asennettiin kyseisen risteyksen molemmille puolille nopeusnäyttötaulut, mutta kuntaan tulleiden palautteiden mukaan ne eivät ole hillinneet ajonopeuksia.

Kirkkotielle asennetut Välkyt ovat ensimmäiset Nurmijärven kunnan asentamat. Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla Välkkyjen asentamista muihin kohteisiin, kunta seuraa ensin Kirkkotien Välkkyjen toimivuutta.

Välkky on kotimainen innovaatio, ja ne valmistetaan Suomessa. Lisää välkkyä asiaa, https://www.innotrafik.com/liikenne/yleiskuvaus/

Takaisin listaukseen