Ajankohtaista

Museo

Kulttuuriperintöiltamat – Keskustelua kulttuuriperinnöstä ja vanhojen rakennusten kunnostamisesta

22.9.2021

Oletko kiinnostunut Nurmijärven kulttuuriperinnöstä, arkeologiasta tai vanhojen rakennusten kunnostamisesta? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan näistä aiheista. Asiantuntijoina ovat Keski-Uudenmaan alueellisen vastuumuseon korjausrakentamisen asiantuntija Elina Riksman ja arkeologi John Lagerstedt. He kertovat, mitä palveluja Helsingin kaupunginmuseo alueellisena vastuumuseona tarjoaa Nurmijärven alueella.

Ohjausta entistämisavustusten hakemiseen

Illan yhtenä teemana ovat vanhan talon korjaamiseen haettavissa olevat avustukset. ELY-keskuksen avustukset rakennusperinnön hoitoon ja Museoviraston entistämisavustukset ovat haettavissa loppusyksyllä. Tilaisuudessa kerrotaan, miten avustuksia haetaan ja annetaan neuvoja hyvän hakemuksen tekoon.

Adoptoi itsellesi monumentti

Tilaisuudessa kerrotaan myös Adoptoi monumentti –toiminnasta. Kyseessä on vapaaehtoistoiminnan muoto, jossa kuntalaisille tarjotaan mahdollisuutta adoptoida monumentti ja sitä hoitamalla osallistua oman kulttuuriympäristön vaalimiseen. Adoptoijana voi olla esimerkiksi yhteisö, yhdistys tai yritys.

Monumentilla tarkoitetaan kohdetta, johon liittyy historiallisia, rakennushistoriallisia tai maisemallisia arvoja. Se voi olla esimerkiksi arkeologinen kohde, rakennus, rakenne tai muistomerkki.

Adoptoi monumentti -toimintaa Nurmijärven alueella organisoi Helsingin kaupunginmuseo.

Kulttuuriperintöiltamat tiistaina 28.9. klo 17-19 Nurmijärven valtuustosalissa, Keskustie 2b. Vapaa pääsy.

https://www.nurmijarvi.fi/tapahtuma/kulttuuriperintoiltamat-keskustelua-kulttuuriperinnosta-ja-vanhojen-rakennusten-kunnostamisesta/

1900-luvun alun rakennustyömaa kirkonkylässä. Kuva Nurmijärven museo.

1900-luvun alun rakennustyömaa kirkonkylässä. Kuva Nurmijärven museo.

Takaisin listaukseen