Ajankohtaista

Hyvinvointi, Lapset, Liikenne, Liikunta, Nuoriso, Tapahtumat

Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätien avajaiset 16.9. klo 16–18

8.9.2022

Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätie välille Kirkkotie – Klaukkalan kehätie on valmistunut. Tien valmistumista juhlistetaan perjantaina 16.9.2022 klo 16–18 pidettävissä avajaisissa, joissa pyöräillään tai kävellään valmistunutta jalankulku- ja pyörätietä pitkin. Lähtöpaikka on Klaukkalantien uudella jalankulku- ja pyörätiellä, K-Raudan kohdalla. Matkaa tehdessä voivat lapset osallistua liikennemerkkibingoon. Holman kurssikeskuksen parkkipaikalla, jonne matkaa lähtöpisteestä on 2,5 kilometriä, on tarjolla liikkujille ja muille paikalle tulijoille niin mehua ja keksejä kuin lapsille katumaalausta ja tasapainoilua.

Avajaisiin voi osallistua eri tavoin ja eri pituisia matkoja liikkuen

Avajaisiin osallistuvien pyöräilijöiden ja kävelijöiden lähtöpaikka on Klaukkalantiellä, K-Raudan kohdalla, Kirkkotien ja Järvihaantien liittymien välisellä osuudella (kts. kartta tiedotteen lopussa).

Osallistujat voivat ajaa jalankulku- ja pyörätien päästä päähän, jolloin kilometrejä kertyy kahdeksan. Vaihtoehtoisesti voi polkea tai kävellä vain Holman kurssikeskukselle asti, jonne matkaa lähtöpaikasta on 2,5 kilometriä. Mukaan liikkumaan voi lähteä myös matkan varrelta, ja perheen pienempien kanssa voi tulla Holmaan myös autolla juhlistamaan jalankulku- ja pyörätien valmistumista.

Jalankulku- ja pyörätien avaa virallisesti kunnan tekninen johtaja Juha Oksanen klo 16, ja lähettää myös ensimmäiset osallistujat matkaan.

Lähtöpisteessä on paikalla klo 16–17 välisen ajan kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemi, joka jakaa matkaan lähteville liikennemerkkibingon lomakkeen ja kynän. Matkalle voi lähteä vielä myöhemminkin, huomioida kannattaa kuitenkin, että Holman kurssikeskuksen parkkipaikalla olevat toiminnot päättyvät klo 18.

Holman kurssikeskuksen parkkipaikalla puuhaa lapsille

Holman kurssikeskuksen parkkipaikalla odottaa matkaan lähteneitä ”huoltopiste”, jossa on tarjolla lämmintä mehua ja keksejä. Lapsilla on mahdollisuus piirtää parkkipaikan asfaltille, esimerkiksi liikenteeseen ja liikkumiseen liittyviä juttuja. Lisäksi parkkipaikalla on tasapainorata sään salliessa, tai jotain muuta hauskaa toimintaa.

Parkkipaikalla on piste, johon voi palauttaa liikennemerkkibingon kupongin ja samalla osallistua arvontaan. Pisteellä jaetaan myös pieni palkinto kaikille osallistujille.

Holman kurssikeskuksen parkkipaikalle voi tulla myös autolla, jos matka on esimerkiksi perheen pienemmille liian pitkä.

Toivomme kuntalaisten saapuvan sankoin joukoin ja koko perheen voimin liikkumaan jalan, pyörällä ym., avatulla jalankulku- ja pyörätiellä. Lämpimästi tervetuloa juhlimaan odotettua ja liikenneturvallisuutta lisäävää jalka- ja pyörätietä!

Avajaistapahtumalla Nurmijärven kunta osallistuu Euroopan liikkujan viikkoon. Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain syyskuussa, 16.–22.9. Viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Lisätietoa liikkujan viikosta.

Kartta Klaukkalan jalankulku- ja pyörätien avajaisten lähtöpaikasta.
LÄHTÖPAIKKA
Takaisin listaukseen