Ajankohtaista

Asuminen, Joukkoliikenne, Katu- ja tiesuunnitelmat, Liikenne, Liikunta, Näin Nurmijärvi rakentuu blogi, Rakentaminen, Tapahtumat

Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätie valmistunut – viralliset avajaiset 16.9.

6.9.2022

Klaukkalantien-Lopentien uuden jalankulku- ja pyörätien hanke käynnistyi vuonna 2016. Nyt hankkeen ensimmäinen osuus väli Kirkkotie – Klaukkalan kehätie on valmistunut. Väliin on mahtunut paljon. On tehty selvityksiä, suunnitelmia, päätöksentekoa ja kilpailutusta eri yhteistyökumppaneiden ja toimijoiden kanssa ennen toteutusta.

Uusi noin neljän kilometrin mittainen valaistu jalankulku- ja pyörätie mahdollistaa turvallisen liikkumisen alueen asukkaille. Valmistumista juhlistetaan virallisesti 16.9. 2022 klo 16 alkaen, ja toivomme, että mahdollisimman moni tulee tällöin pyöräilemään tai kävelemään uudelle jalankulku- ja pyörätielle.

Selvityksiä, suunnittelua ja päätöksiä

Klaukkalantien – Lopentien (mt132) uuden jalankulku- ja pyörätien suunnittelu käynnistyi Uudenmaan ELY-keskuksen ja kunnan yhteisesti tilaamalla esiselvityksellä vuonna 2016. Esiselvityksessä ratkaistiin uuden jalankulku- ja pyörätien sijoittumisen pääperiaatteet Klaukkalantien ja Lopentien varteen. Esiselvitys valmistui keväällä 2017.

Klaukkalantien – Lopentien jalankulku- ja pyörätien tie- ja katusuunnitelman laatiminen käynnistyi keväällä 2017 yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen ja kunnan kesken. Tie- ja katusuunnitelmassa uuden jalankulku- ja pyörätien sijoittuminen Klaukkalantien ja Lopentien varteen tarkentui. Lisäksi tarkentuivat mm. linja-autopysäkkiratkaisut ja uusien kevyen liikenteen alikulkujen (3 kpl) sijainti Lopentien suunnitteluosuudella. Kevyen liikenteen alikulkujen lisäksi suunnitteluosuudelle sijoittuu 2 uutta vesistösiltaa Luhtajoen ja Kuhakosken ylitse.

Päätöksenteko

  • Klaukkalantien asemakaava ja asemakaavan muutos hyväksyttiin – Kunnanvaltuusto 13.11.2019.
  • Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätien katusuunnitelma hyväksyttiin – Tekninen lautakunta 25.6.2020.
  • Lopentien (mt132) jalankulku- ja pyörätien tiesuunnitelmasta lausui kunnanhallitus 4.11.2019
  • Lopentien jalankulku- ja pyörätien tiesuunnitelman hyväksyi Liikenne- ja viestintävirasto 9.2.2022.

Tie- ja katusuunnitelmien laatimisen jälkeen on laadittu Klaukkalantien katuosuuden ja Lopentien maantieosuuden jalankulku- ja pyörätien rakentamissuunnitelmat sekä rakentamisurakkaa palvelevat asiakirjat.

Traficom myönsi alkuvuodesta 2022 Kävelyn ja pyöräilyn investointiavustusta Klaukkalantien jalankulku- ja pyörätien rakentamiseen.

Jalankulku- ja pyörätien rakentajat

Klaukkalan kehätie – urakassa toteutettiin Kreate Oy:n toimesta kunnan ja Väyläviraston erillishankintana ensimmäinen osuus Klaukkalantien – Lopentien uudesta jalankulku- ja pyörätiestä pysäkkijärjestelyineen sekä uusi kevyen liikenteen alikulku Aittakalliontien läheisyyteen.

Nurmijärven kunta kilpailutti jalankulku- ja pyörätien rakentamisurakan keväällä 2021. Urakoitsijaksi valikoitui Terrawise Oy. Uudenmaan ELY-keskus kilpailutti keväällä 2022 maantien 132 Lopentien jalankulku- ja pyörätien rakentamisen ja urakoitsijaksi valikoitui Destia Oy.

Avajaisissa 16.9. poljetaan, kävellään ja puuhaillaan

Kunnan Klaukkalantien katuosuuden, välin Kirkkotie – Klaukkalan kehätie jalankulku- ja pyörätie on valmistunut, pieniä viimeistelytöitä vielä tehdään. Jalankulku- ja pyörätie avataan virallisesti liikenteelle pienin juhlallisuuksin 16.9. klo 16 alkaen Klaukkalantiellä, K-Raudan kohdalla, Kirkkotien ja Järvihaantien liittymien välisellä osuudella.

Toivomme kuntalaisten saapuvan sankoin joukoin ja koko perheen voimin liikkumaan jalan, pyörällä ym., avatulla jalankulku- ja pyörätiellä. Pähkinöitä purtavaksi on tarjolla hieman jo matkan varrella, mutta erityisesti Holman leirikeskuksen pysäköintialueella pääsevät lapset puuhailemaan. Tiedotamme avajaisista ja niiden sisällöstä tarkemmin vielä tällä viikolla.

Takaisin listaukseen