Ajankohtaista

Liikunta, Liikuntapaikat, Rakentaminen

Klaukkalan jäähallin vanhalle puolelle uusi kylmälaitteisto ja ilmanvaihto

28.4.2023

Klaukkalan jäähallin vanhan puolen kylmälaitteisto sekä hallitilan- ja katsomon ilmanvaihtokone uusitaan. Kylmäkoneisto on tullut käyttöikänsä päähän, ja myös kiristynyt kylmäaineiden lainsäädäntö vaatii koneiston uusimisen, jotta jäähallin käyttö on mahdollista. Urakka käynnistyy vapun jälkeisellä viikolla jäähallin vanhan puolen tiloissa. Harjoitusjäähalli on avoinna 27.5. asti.

Jäähallin vanhan puolen peruskorjaus välttämätön

Klaukkalan jäähallin peruskorjauksen ensimmäinen vaihe käynnistyy viikolla 18. Urakassa uusitaan kokonaan vanhan jäähallin kylmälaitteisto, hallitilan- ja katsomon ilmanvaihtokone, sekä tehdään pienempiä tarpeellisia taloteknillisiä saneerauksia.

”Nykyinen kylmäkoneisto on käyttöikänsä päässä ja tarve uusimiselle on välttämätön, jotta toiminta saadaan jatkumaan. Lisäksi nykyisin käytössä olevassa vanhassa kylmälaitteistossa on kylmäaineena R404A, jonka käyttämiseen on jo asteittain tullut kiristyksiä ja sen käyttö tullaan kieltämään tulevaisuudessa kokonaan lainsäädännöllä”, kertoo liikunta- ja viheraluepäällikkö Ville Ruokoja.

Uuden kylmälaitoksen myötä lauhdelämmön hyötykäyttö paranee selvästi ja sitä tullaan hyödyntämään muun muassa ilmanvaihdon ja veden lämmitykseen.

Rakennustyöt alkavat viikolla 18

”Jäähallin peruskorjauksen ensimmäinen vaihe käynnistyy ensi viikolla, ja kaikki rakennustyöt tehdään jo nyt suljetun vanhan jäähallin tiloissa. Urakka alkaa vanhan laitteiston purkutöillä vanhan hallin päädyssä, ja päättyy uuden kylmäkoneiston starttiin ensi kauden alussa”, Ruokoja sanoo.

”Pääsääntöisesti töitä työmaalla tehdään arkisin klo 7–18, ja työvaiheet ajoitetaan niin, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän käyttäjiä. Harjoitusjäähallin puolihan on auki 27.5. asti ”, lisää Ruokoja.

Urakka-alueet on eritelty aidoin ja kulkemisestein. Hallin sisääntuloissa on työmaasta kertovat infotaulut.

 

 

Takaisin listaukseen