Ajankohtaista

Nurmijärven Vesi

Klaukkalan ja Lepsämän alueen vedenkäytön rajoitus päättyy

20.8.2021

Päivitys 20.8.2021 klo 13.30

Klaukkalan ja Lepsämän alueen vedenkäytön rajoitus päättyy

Kirkonkylän alueen talousveden keittokehotus on päättynyt joten Klaukkalan alueen vedenkäytön rajoitukselle ei ole enää tarvetta.

Runkovesijohtoyhteys Kirkonkylän ja Klaukkalan välillä avataan perjantain 20.8.2021 aikana. Kirkonkylältä voi kulkeutua pieniä määriä klooripitoista vettä Klaukkalaan. Mahdollinen lievä kloorin haju tai maku ei estä talousveden normaalia käyttöä.

Nurmijärven Vesi kiittää asiakkaitaan yhteistyöstä ja pahoittelee aiheutunutta haittaa.

 

Päivitys 19.8.2021 klo 13.55

Klaukkalan ja Lepsämän alueen talousveden riittävyyden turvaamiseksi Nurmijärven Vesi pyytää asiakkaitaan rajoittamaan tarpeetonta vedenkäyttöä Klaukkalan ja Lepsämän alueilla torstai-iltapäivästä 19.8.2021 alkaen.

Nurmijärven kirkonkylässä keskiviikkona 18.8.2021 tapahtuneen runkovesijohtovuodon ja sitä seuranneen talousveden keittokehotuksen sekä vesijohtoverkoston ylläpitokloorauksen vuoksi runkovesijohtoyhteys kirkonkylästä Klaukkalaan on toistaiseksi suljettu. Sulkemisella Klaukkalan talousvesiverkosto on saatu rajattua kirkonkylän poikkeustilanteen ulkopuolelle.

Runkovesijohtoyhteyden sulkemisen seurauksena veden riittävyys Klaukkalassa ja Lepsämässä on uhattuna. Mikäli Klaukkalan talousveden riittävyys laskee kriittiselle tasolle ennen kirkonkylän laatuhäiriön päättymistä, joudutaan kirkonkylän ja Klaukkalan välinen runkovesijohtoyhteys avaamaan. Tällöin kaikki kirkonkylää koskevat mahdollisesti käynnissä olevat poikkeustoimenpiteet: keittokehotus ja klooraus, laajenevat koskemaan myös Klaukkalaa ja Lepsämää jolloin tilanne tulee pitkittymään merkittävästi.

Vedenkäytön rajoitus on voimassa toistaiseksi ja se voidaan purkaa, kun runkovesijohtoyhteys kirkonkylän ja Klaukkalan välillä voidaan taas avata. Yhteys on tarkoitus avata vasta sitten, kun kirkonkylän talousveden keittokehotus päättyy.

Kirkonkylän keittokehotuksen ja Klaukkalan alueen talousveden käytön rajoittamisen jatkumisesta tiedotetaan asiakkaita erikseen Nurmijärven kunnan ja Nurmijärven Veden internet-sivuilla viimeistään pe 20.8.2021 klo 14 mennessä.

Nurmijärven Vesi kiittää asiakkaitaan jo ennalta yhteistyöstä. Pyrimme palauttamaan vedenkäytön kaikilta osin normaaliksi sekä kirkonkylässä että Klaukkalassa mahdollisimman pian.

Lue myös

Kirkonkylässä ja Nukarilla vedenjakeluhäiriö

 

Takaisin listaukseen