Ajankohtaista

Lapset, Liikunta, Opetus ja koulutus, Rakentaminen, Tilakeskus

Klaukkalan ja Länsikaaren kouluilla korjataan ja rakennetaan

10.3.2023

Kunnassa käynnistyy lähivuosina useita suuria rakennushankkeita, kuten Rajamäen kampus, Urheilupuiston koulu ja NYK.  Merkittäviä hankkeita ovat myös vuosittain tehtävät ns. pieninvestoinnit, jotka kohdentuvat useisiin kunnan kiinteistöihin ja pihoihin, joissa tehdään erilaisia parannustoimenpiteitä. Suurimpia pieninvestointikohteita tänä vuonna ovat Klaukkalan ja Länsikaaren koulut.

Klaukkalan koululle uusi keittiö ja vesikatto

Klaukkalan koululla saneerauksen kohteina ovat keittiö ja vesikatto. Keittiön saneerauksessa valmistuskeittiö muutetaan lämmityskeittiöksi.

”Saneeraus pitää sisällään niin lattian ja kylmähuoneen uusimisen kuin uudet keittiökoneet ja ilmanvaihtokoneen.  Koneiden vaihdolla saadaan aikaiseksi myös energiansäästöjä, kun veden ja sähkön kulutus alenee. Keittiö myös pienenee, ja pienentyneet neliöt, 33 m2, siirtyvät opetustilaksi”, kertoo rakennuttajainsinööri Jouni Näreaho.

Klaukkalan koulun katon kumibitumikate on tullut käyttöikänsä päähän, koulun vesikatto uusitaan kahdessa eri osassa myönnettyjen määrärahojen puitteissa. Tänä vuonna tehdään puolet katosta, ja ensi vuonna toinen puoli.

Länsikaaren koululle uusi piha

Rajamäen Länsikaaren koulun pihalla tehdään mittavia parannuksia tänä kesänä. Pihan suunnittelutyö saadaan tehtyä maaliskuussa, minkä jälkeen urakka kilpailutetaan ja valitaan urakoitsija. Rakentamaan päästään sitten kesällä, kun oppilaat lomailevat.

”Urakka alkaa pihan pohjan kunnostuksella, ja joitakin puita joudutaan karsimaan pois välineiden tieltä. Pihalle tulee uudet leikkivälineet, kiipeilyteline, keinuja ja mahdollisesti myös temppurata. Lisäksi tehdään 20 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä ajanvietekenttä, jossa voi pelata esimerkiksi sählyä tai jalkapalloa”, mainitsee Näreaho.

Takaisin listaukseen