Ajankohtaista

Minä Elän!

Kirsti Manninen, Heikki Lund ja Tiina Kukkonen mittelevät Aleksis Kivi -tietämyksestään Kiven kovaa -väittelyssä 12.5. klo 18

9.5.2022

HC-tason Aleksis Kivi-tietäjät ottavat toisistaan mittaa Kiven kovaa -väittelyssä, tervetuloa kannustamaan ja äänestämään! Leikkimielisen kilpailun väittelijöinä toimivat kirjailija Kirsti Manninen, näyttelijä Heikki Lund ja tutkija Tiina Katriina Kukkonen.

Aleksis Kiven Seuran puheenjohtaja Sakari Katajamäki toimii kommentoijana. Tuusulan museon yleisötyön amanuenssi Harri Nyman viihdyttää väittelyn seremoniamestarina.

Tapahtuma järjestetään torstaina 12.5.2022 klo 18–20 Rykmentinpuiston ruokalassa (Rykmentintie 48, Tuusula). Kahvitarjoilu klo 17.30-–18. Ei ennakkoilmoittautumista, vapaa pääsy.

Nurmijärvellä tapahtumaa voi seurata livestriimin kautta Klaukkalan kirjastossa. Tapahtumassa annetut yleisöäänet välittyvät Tuusulaan reaaliaikaisesti.

Tapahtuman järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

Tapahtuma on osa Minä elän! – 150 vuotta Aleksis Kiven kuolemasta -merkkivuotta. Kivi-kunnat Tuusula ja Nurmijärvi järjestävät yhdessä merkkivuoden mielen hyvinvoinnin ja mielenterveyden teemalla. Teemavuoden mottona kulkevat Aleksis Kiven viimeiset sanat: ”Minä elän.” Aleksis Kiven kuolemasta tulee uudenvuodenaattona 31.12.2022 kuluneeksi 150 vuotta.

Perustiedot Aleksis Kiven elämästä ja tuotannosta kannattaa kerrata ennen väittelyyn tuloa, se käy helposti katsomalla Aleksis Kivi keltanokille -keskustelun Tuusulan kulttuuripalveluiden Youtube-kanavalta. Ohjelma on nauhoitettu 16.3.2022 ja se on merkkivuoden ensimmäinen tuotos.

Osallistujat

Kirjailija, käsikirjoittaja, tutkija Kirsti Manninen

Kirsti Manninen työskentelee vapaana kirjailijana ja käsikirjoittajana. Mannisen tutkimusalueita ovat olleet mm. pakinat, 1800-luvun kertomakirjallisuus sekä viihdekirjallisuuden lajit ja historia. Manninen on kirjoittanut lukuisia romaaneja, lastenkirjoja, tietokirjoja ja TV-käsikirjoituksia.

Näyttelijä, muusikko, näytelmäkirjailija Heikki Lund

Heikki Lund työskentelee näyttelijänä, näytelmäkirjailijana, säveltäjänä ja muusikkona. Hän on monitaitoinen esiintyvä taiteilija, joka käsittelee tuotannossaan pääosin Suomen historiaa.

Väitöskirjatutkija Tiina Kukkonen

Tiina Kukkonen on kirjallisuuden tutkija, joka tutkimusaiheet käsittelevät usein Aleksis Kiven tekstejä.

Toimituspäällikkö Sakari Katajamäki

Sakari Katajamäki toimii toimituspäällikkönä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Edit-yksikössä, jossa laaditaan kirjamuotoisia ja digitaalisia editiota kotimaisen kirjallisuuden klassikoista. Lisäksi hän on yleisen kirjallisuustieteen dosenttina Helsingin yliopistossa.

Yleisötyön amanuenssi, kansatieteilijä, FT Harri Nyman

Harri Nyman työskentelee Tuusulan museossa ja hänen kädenjälkensä näkyy niin kulttuurikasvatussuunnitelmissa, Kellokosken sairaalamuseossa kuin alueen esihistorian tutkimisessakin. Nyman on toiminut väittelijänä vuonna 2020 järjestetyssä mainiossa ”Arkeologinen Battle Keski-Uusimaa vs. Vantaa”.

 

Takaisin listaukseen