Ajankohtaista

Kaavoitus, Kiinteistöt, Lukio, Opetus ja koulutus, Rakentaminen, Tilakeskus, Tontit

Kirkonkylän kouluhankkeessa päivitetään kahden vaihtoehdon hankesuunnitelmat ja kustannusarviot

13.2.2024

Nurmijärven yhteiskoulun tontille suunnitellun koulurakennuksen kustannusarvio on noussut, minkä takia valtuusto on pyytänyt selvitystä ja kustannusarvioita toisesta, aiemmin esitetystä vaihtoehdosta. Tällä hetkellä päivitetään molempien hankevaihtoehtojen tilaohjelma ja kustannusarvio. Tulosten valmistuttua tehdään päätös, rakennetaanko nykyiselle tontille uusi rakennus, jossa toimivat sekä yläaste että lukio vai rakennetaanko lukio Krannilanpuistoon ja nykyinen koulu peruskorjataan.

Yhteiskoulun tontille rakennettavan koulun tilaohjelma

Nurmijärven yhteiskoulun, NYK:n tontille on tarkoitus rakentaa koulurakennus, jossa toimii sekä yläkoulu että lukio. Tähän suunnitteilla olevaan kouluhankkeeseen otettiin mukaan alkusyksystä 2023 rakennuttajakonsultti selvittämään ja käymään läpi vuoden 2021 hankesuunnitelma ja tilaohjelma. Tilaohjelma sisältää kaikki koululle rakennettavat tilat – liikuntasalista wc-tiloihin.

”Rakennuttajakonsultin lisäksi on kilpailutettu kaavaehdotusvaiheen edistämiseksi arkkitehti rakennuspaikan ja massoittelun tueksi. Massoittelussa pääsuunnittelijana toimiva arkkitehti piirtää kaikki tilaohjelmassa olevat tilat, jolloin nähdään, miten rakennus sopii tontille. Arkkitehti valittiin joulukuussa 2023”, kertoo tilakeskuksen päällikkö Pasi Kivelä.

Kustannusarvion nousu johti Krannilanpuiston uudelleen arviointiin

”Hankesuunnitelmaa ja tilaohjelmaa syksyllä kartoittaessa havaittiin, että tilaohjelmasta puuttui 2500 neliötä suhteessa hankesuunnitelman vaateisiin. Tästä johtuen kustannusarvio nousi 28–34 miljoonaan euroon”, Kivelä toteaa.

Uusi kustannusarvio esiteltiin valtuuston kyselytunnilla 11.12.2023. Valtuustossa tehtiin nousseen kustannusarvion vuoksi päätös, että selvitetään myös toisena vaihtoehtona olleen Krannilanpuiston kustannukset. Krannilanpuiston vaihtoehto tarkoittaa sitä, että sinne rakennettaisiin erillinen lukiorakennus ja nykyinen yläaste peruskorjattaisiin.

Tällä hetkellä päivitetään molempien hankesuunnitelmien tilaohjelma sekä tehdään kustannusarviot molemmista vaihtoehdoista, minkä jälkeen päivitetyt kustannusarviot viedään päättäjien tietoon.

UUTISTA TARKENNETTU 15.2. klo 12.30 viimeisen lauseen lopun osalta.

Poistettu lause: Tällä hetkellä päivitetään molempien hankesuunnitelmien tilaohjelma sekä tehdään kustannusarviot molemmista vaihtoehdoista, minkä jälkeen ne viedään päätöksentekoon.

Takaisin listaukseen