Ajankohtaista

Kulttuuri, Monikkosali

Kirka Tribute -konsertti Monikkosalissa torstaina 18.11. – tulkitsijoina Muska ja Kaj Jämsä yhtyeineen

15.11.2021

Suomirokin legendaarisiin uranuurtajiin kuuluva Muska Babitzin tulkitsee yhdessä laulaja Kai Jämsän ja yhtyeensä kanssa Kirkan musiikkia Monikkosalissa torstaina 18. marraskuuta järjestettävässä konsertissa.

Nostalgisen konsertin ohjelmisto koostuu Kirkan suurimmista hiteistä. Mukana ovat muun muassa “Hetki lyö”, “Leijat” ja “Daa da daa da”. 80-luvun tuotannosta kuullaan iloinen euroviisukappale “Hengaillaan” ja aikakauden suurimpiin hitteihin kuulunut herkkä “Surun pyyhit silmistäni”.

-Konsertti kunnianosoitus veljelleni. Kirka oli todella perhekeskeinen ihminen ja meillä oli läheiset välit. Juhlimme musiikin keinoin hänen elämäntyötään, Muska sanoo.

Koko Kirkan tuotannon läpileikkaava konsertti tarjoaa muistoja herättävän aikamatkan suurten ikäluokkien nuoruuteen ja 80-luvun tunnelmiin. Kysymyksessä on silti ennen kaikkea lämminhenkinen tribuutti yhdelle maamme tunnetuimmista artistista.

Muska paljastaa joutuneensa koville konsertin ohjelmaa koostaessaan.

-Lauluja oli todella vaikeaa valikoida, sillä Kirkan ura oli niin mittava.
Pitkän uran tehneellä Muskalla itsellään on ikää lähes 70 vuotta, mitä on vaikea uskoa, kun hänet näkee esiintymislavalla. Ikä tuntuukin olevan tämän Suomen ensimmäisen rokkimimmin kohdalla vain numero. Hänen persoonallinen äänensä on tallella ja siinä voi kuulla kaikuja Kirkan tavasta laulaa, mikä tekee tribuuttikonsertista erityisen koskettavan.  
Kirka itse ehti esittää musiikkia peräti viidellä vuosikymmenellä. 1990-luvulla hän rikkoi yleisöennätyksiä Mestarit-kiertueella yhdessä Hectorin, Pave Maijasen ja Pepe Willbergin kanssa. 2000-luvulla 50-vuotiskiertueen myötä sekä vanhat että uudemmat hitit nousivat listoille.
Vuonna 2005 julkaistu Elämääni eksynyt– albumi jäi Kirkan viimeiseksi ja hän menehtyi sairaskohtaukseen tammikuussa 2007. Kirkan musiikki soi kuitenkin edelleen radiossa ja tribuuttikiertueen konsertissa sitä voi jälleen kuulla myös livenä.
Konsertti toteutetaan koronamääräysten mukaan ja yleisöllä on voimassa maskisuositus.
To 18.11. klo 19. Muska yhtyeineen feat. Kai Jämsä: Kirka Tribute. Monikkosali, Kuntotie 7, Klaukkala.

Takaisin listaukseen