Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 4.–17.12.

4.12.2023

Kirjastoissa nautitaan joulukuussa joulun tunnelmasta ja yhteisöllisyydestä. Lapsille on luvassa mm. nukketeatteria, elokuvaa, loruja ja satuja, ja varttuneemmalle väelle katsauksia niin paikallishistoriaan kuin jouluperinteidenkin historiaan 

 Joulu tulla jollottaa 

 Klaukkalan kirjastossa tutustutaan jouluperinteisiin 7. joulukuuta kello 18. Kirjailija Marjut Hjelt kertoo kuulijoille tuttujen joulutapojen taustoista. 

Yhteislaulut raikuvat pääkirjastossa 8. joulukuuta kello 13 alkaen. Jiri Kuronen säestää ja juontaa K60-tilaisuuden, jossa lauletaan niin jouluisia kuin muitakin yhteislauluja. 

 Pääkirjastossa on luvassa glögiä ja joulumieltä 11. joulukuuta kello 15–18. Avoimeen tilaisuuteen voi tulla jutustelemaan kirjastolaisten kanssa ja antamaan palautetta sekä kirjoittamaan joulutervehdyksen muille kyläläisille. Terveisistä kootaan pieni näyttely kaikkia ilahduttamaan.   

Historian havinaa ja täyttä asiaa 

 Markku Jalava ja Raila Korsisaari johdattavat kuulijat Nurmijärven historiallisiin maisemiin ja tarinoihin 1920–1930-luvuille pääkirjastossa 4. joulukuuta kello 18. Vanhojen tarinoiden inspiraationa toimii Raila Korsisaaren kirjoittama Yöllä ukkosen sadetta –kirja. Tunnelmaa luovat museon kokoelmista kerätyt vanhat valokuvat. 

 Asianajaja Juha Linninen on tavattavissa Klaukkalan kirjastossa 14. joulukuuta kello 17 alkaen. Vuoronumeroita asianajajan pakeille aletaan jakaa klo 16. 

 Yhteisöllistä lukemista 

 Avoin ja omaehtoinen kirjoittajapiiri kokoontuu 4. joulukuuta kello 17 pääkirjastossa. Kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita jakamaan tekstejään muiden kanssa. 

 Pääkirjaston ja Kalevalaisten Naisten lukupiirissä keskustellaan 11. joulukuuta kello 18 Maria Turtschaninoffin kirjoista. Klaukkalan kirjaston kirjapiirissa puhutaan samaan aikaan Maritta Lintusen kirjasta Sata auringonkiertoa. Kirjapiiriä vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

Käsityön ja kirjallisuuden ystäville suunnattu novellikoukku kokoontuu jälleen Klaukkalan kirjastossa 12. joulukuuta kello 18. Novellikoukussa kuunnellaan novelleja ja neulotaan omaa neuletyötä tai pipoja ja sukkia Hyvinkään sairaalan vastasyntyneiden osastolle.  

 Soitellaan ja svengaillaan 

 Klaukkalan kirjastossa vietetään kitarahetkeä 9. joulukuuta kello 12. Nurmijärven Musiikkiopiston kitaransoiton oppilaat esiintyvät Kari Weseliuksen johdolla.

 Aimo annos hittejä on luvassa Rajamäen kirjaston K60-tapahtumassa 12. joulukuuta kello 15. Joni Okkonen esittää Kirkan tuotantoa koko tämän uran varrelta otsikolla Tribute to Kirka. 

 Kasariklassikosta lyhytelokuvaan  

Kuukauden kotimaisissa klassikkoelokuvissa on katseltu syksyn ajan ohjaaja Matti Kassilan elokuvia eri vuosikymmeniltä. 11. joulukuuta kello 13 pääkirjastossa nähdään vuoden 1987 jännityselokuva Jäähyväiset presidentille. Elokuvan pääosaa näyttelee Hannu Lauri. Elokuvan ikäraja on K16 ja kesto 1 t 27 min.

 Pääkirjastossa vietetään 14. joulukuuta lyhytelokuvailtapäivää. Kello 13 nähdään elokuvasäätiön koostama lyhytelokuvapaketti Oi veljet ja siskot, missä lienet? – eläviä kuvia sisaruussuhteista. Kesto 1 t 6 min, ikäraja K12. Kello 14.30 vuorossa on R&A Shorts – Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin kotimaisessa kilpailussa palkitut neljä opiskelijaelokuvaa vuosilta 2020-2023. Kesto 1 t 23 min, ikäraja K16. 

Lasten kanssa tarinoiden äärellä 

 Pääkirjaston kuukauden nuorten leffana nähdään animoitu musikaali- ja fantasiaelokuva Painajainen ennen joulua vuodelta 1993. Elokuvassa kurpitsakuningas kyllästyy halloweenin järjestämiseen. Hän eksyy kaupunkiin, jossa juhlitaan joulua, ja päättää ottaa jouluvalmistelut kaupunkinsa vastuulle. Nuorten leffa esitetään Männistössä 7. joulukuuta kello 16. Elokuvan kesto on 1 t 13 min ja ikäraja K12/K9.  

Lapsille on luvassa nukketeatteria pääkirjastossa 9. joulukuuta kello 11. Nukketeatteri Taiga-Matto esittää näytelmän Saunatonttu, jossa selviää, missä tontut asuvat ja mitä ne puuhaavat. Esityksen kesto on noin 30 min, ja se sopii kaikenikäisille.  

Vauvoille ja taaperoille saadaan liikettä töppösiin Klaukkalan kirjastossa 11. joulukuuta musiikillisen lorutuokion merkeissä. Taaperoiden ja leikki-ikäisten tuokio alkaa kello 10.15, vauvojen tuokio kello 11. Ryhmiä vetää musiikkipedagogi Sofia Junttila. Tuokioihin ilmoittaudutaan etukäteen kirjastoon.  

Satutuokioita pidetään Rajamäen kirjastossa 12. joulukuuta kello 9.30, pääkirjastossa 13. joulukuuta kello 10 ja Klaukkalan kirjastossa 13. joulukuuta kello 18.  

Lukulemmikin vastaanotolle pääsee Rajamäen kirjastossa jälleen 14. joulukuuta kello 17–18. Varaathan aikasi etukäteen.  

Näyttelyt 

Pääkirjaston Galleria Villessä jatkuu Nurmijärven museon Elämää kumipyörillä -valokuvanäyttely autoista, autoilusta, teistä ja huoltoasemista. 

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä klaukkalalaisen graafikon Anna Haimilan vektorigrafiikkatöistä painettuja tauluja Suomen eri paikkakunnista ja niiden nähtävyyksistä. Näyttelyn nimi on Nähtävyydet. 

 

Kaikki joulukuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

  

 

 

 

 

Takaisin listaukseen