Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 20.–31.3.

20.3.2023

Kirjastojen rooli tiedonvälittäjänä näkyy Nurmijärven kirjastoissa maaliskuun loppupuoliskolla. Tarjolla on tietoa muun muassa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Kirjastoissa pääsee myös seuraamaan Monikkosalissa pidettävää vaalipaneelia. Kulttuurinnälkäänkin on luvassa helpotusta.

 Asiaa hyvinvoinnista  

Aivojen kokonaisvaltainen hyvinvointi puhuttaa pääkirjastossa 20. maaliskuuta kello 14. Asiantuntija Osmo Kosonen luennoi tällöin aivoterveydestä ja ikääntymisestä. Tilaisuuden järjestää Hyvinkään-Nurmijärven senioriopettajat. 

 Nurmijärven Sydänyhdistys Ry tarjoaa tietoa sepelvaltimotaudin lääkehoidosta 21. maaliskuuta kello 18. Pääkirjaston Männistössä esitetään aihetta käsittelevä verkkoluento. 

 Lisää terveysasiaa on luvassa Klaukkalan kirjaston terveysillassa 23. maaliskuuta kello 18–19. 

 Mennyttä ja tulevaa 

Rajamäen Martat pitävät infopistettä kotitalouksien varautumisesta Rajamäen kirjastossa 20. maaliskuuta kello 16–19. 

Klaukkalan kirjastossa kuullaan tekeillä olevasta kunnan historiateoksesta 21. maaliskuuta kello 15. Kirjan kirjoittaja, tutkija Ossi Viita jututtaa myös kylältä tuttuja vieraita, Merja Winha-Järvistä ja Hannu Toikkasta. Museon järjestämä tapahtuma on osa K60-tapahtumasarjaa. 

Monikossa järjestettävää vaalipaneelia pääsee seuraamaan livestriiminä sekä pääkirjastossa että Klaukkalan kirjastossa 21. maaliskuuta kello 19–20. Paneelin järjestää kunta yhdessä Nurmijärven Uutisten kanssa. 

  Virikkeitä aisteille ja ajatuksille

Musiikkiopiston iltasoitto sulostuttaa pääkirjaston maanantai-iltaa 20. maaliskuuta kello 18. Oppilaskonsertti esitetään joko Männistössä tai kirjaston parvelta käsin. 

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä ruoditaan 20. maaliskuuta kello 18 Jenni Räinän esikoisromaania Suo muistaa ja 27. maaliskuuta kello 18 Eino Leinon klassikkoteosta Jaana Rönty. Kirjapiirin vetäjinä toimivat Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

Pääkirjastossa katsellaan jälleen elokuvia. Elokuvakerho kokoontuu 22. maaliskuuta kello 17.30 klassikkoelokuva Top Gunin jatko-osan äärelle. Top Gun: Maverickissä hävittäjälentäjä Pete “Maverick” Mitchell kohtaa menneisyytensä haamut palatessaan Top Guniin suorittamaan erityistehtävää. Elokuvan kesto on 2 t 10 min ja ikäraja K12/K9. 

Pääkirjaston vauvakinossa esitetään 27. maaliskuuta kello 10 historiallinen draamakomedia Misbehaviour. Elokuva kertoo kauneuskilpailuista, joissa länsimainen kauneusihanne tekee täyskäännöksen. Elokuvan kesto on 1 t 43 min, ja se on sallittu kaikenikäisille. Vauvakinossa elokuvaa katsellaan pienten ehdoilla.  

Runoilija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja Sanni Purhonen vierailee Klaukkalan kirjastossa 29. maaliskuuta kello 18. Purhonen lukee runoteostaan Jos vain muuttuisin toiseksi ja kertoo työstään vammaisaktivistina. Myös yleisö voi esittää runojaan.   

 Lapsenmielistä 

Lapsille on luvassa keväistä askartelua ja satuja. Rajamäen kirjastossa askarrellaan 21. maaliskuuta kello 17–18. Tuokion vetää ohjaaja Klaukkalan Taitokeskuksesta. 

Klaukkalan kirjastossa luetaan satuja 28. maaliskuuta kello 18 otsikolla POKS! PAKS! RITS! RÄTS! 

 Esillä onnea ja valoa 

Galleria Toivossa on esillä Tupu Hultin tekstiilitaidenäyttely Onnellisten tähtien alla. Galleria Villessä avautuu 28. maaliskuuta kello 18 Nurmijärven Kuvataidekoulun kevätnäyttely. Lukuvuoden teemana on ollut VALO. 

 

Kaikki maaliskuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

 

Takaisin listaukseen