Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 20.–30.11.

20.11.2023

Hyvän mielen marraskuu jatkuu kirjastoissa onnellisuuden ja unen teemoilla. Lapsia ilahduttavat joulupukin ja muorin vierailu Klaukkalan kirjastossa sekä nukketeatteriesitys Rajamäen kirjastossa.  

Puhutaan kirjoista 

 Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä keskustellaan 20. marraskuuta kello 18 Karoliina Niskasen kirjasta Muamo. Kirjapiiriä vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso.  

Väsyneiden lukupiiri kokoontuu jälleen 23. marraskuuta kello 18 pääkirjastossa. Tällä kertaa tee- ja kahvikupposen äärellä jutustellaan Kim Thúyn kirjasta Ru. Rento lukupiiri kaipaa uusia osallistujia.  

Hyvää mieltä ja tunnelmointia  

Museon K60-tapahtuma Kun torkka kistunlautoja poltti ammentaa paikallisesta tarinaperinteestä ja kertoo entisajan kekrin vietosta, tavoista ja uskomuksista. Menneisyyteen eläytyy Kivi-juhlien näyttelijänä tunnettu Irja Rättö. Esitys nähdään Klaukkalan kirjaston Tello-salissa 21. marraskuuta kello 15. 

 Klaukkalan kirjastossa etsitään onnea psykiatri ja tietokirjailija Juhani Mattilan johdolla 23. marraskuuta kello 18. Mattila kuvaa vuosikymmenten terapeuttikokemuksellaan pyrkimystämme löytää elämäämme onni ja merkityksellisyys sekä kertoo uusimmasta kirjastaan Onnea etsimässä – Mitä kaipaamme kun kaipaamme onnellisuutta. 

 Nurmijärven musiikkiopiston jousiorkesteri Aksentti konsertoi pääkirjastossa jouluisissa tunnelmissa 29. marraskuuta kello 18. Opettajana Taina Evijärvi. 

 Yhdestä tärkeästä hyvinvointimme pilarista, unesta, puhutaan Rajamäen kirjastossa 30.11. kello 17. Vireys- ja työturvallisuuskouluttaja Päivi Saarijärvi luennoi otsikolla Vireys löytyy unesta ja palautumisesta. 

Valkokankaalla kuninkaallisia ja kiertolaisia 

Pääkirjaston elokuvakerhossa nähdään 22. marraskuuta kello 17.30 Oscar-palkittu draamaelokuva Nomadland. Elokuva kertoo amerikkalaisnaisesta, joka työnsä menetettyään pakkaa autonsa ja alkaa elää kiertolaisena. Elokuvan kesto on 1 t 43 min ja ikäraja K7/K4.  

Vauvakinossa katsellaan aikuisten elokuvia pienten ehdoilla. Elokuviin voi tulla tapaamaan muita vauvojen ja taaperoiden hoitajia. 27. marraskuuta kello 10 alkaen pääkirjaston vauvakinossa pyörii kuningatar Viktorian ja tämän intialaisen palvelijan ystävyydestä kertova pukudraama Victoria & Abdul. Elokuva perustuu tositapahtumiin. Sen kesto on 1 t 51 min, ja se on sallittu kaikenikäisille.   

Leffoja ja joulumieltä lapsille 

 Klaukkalan kirjaston Lasten Kinossa esitetään 21. marraskuuta kello 17.30 ja 25. marraskuuta kello 13 The Super Mario Bros. -elokuva, joka perustuu Nintendon Mario-pelien maailmaan. Putkimiesveljekset kulkeutuvat salaperäisen putken kautta maagiseen maailmaan, jossa Mario löytää omat voimansa. Maksuttomia pääsylippuja on jaossa kirjastossa. Elokuvan kesto on 1 t 29 min ja ikäraja K7/K4.  

Nuorille suunnatussa leffaesityksessä pääkirjastossa valkokankaalla nähdään 23. marraskuuta kello 17 Ant-Man and the Wasp: quantumania. Scott Lang ja Hope Van Dyne jatkavat seikkailujaan Ant-Man ja The Wasp -rooleissaan. Elokuvan kesto on 2 t ja ikäraja K12/K9.  

Joulupukki ja muori vierailevat Klaukkalan kirjastossa 27. marraskuuta kello 16–19 kuulemassa lasten lahjatoiveita ja laulattamassa yleisöään.   

Rajamäen kirjastossa on luvassa jouluista nukketeatteria 29. marraskuuta kello 17.30. Kuninkaallinen nukketeatteri esittää ajattoman joulutarinan Saiturin joulu. Tarina kertoo saidasta ja yksinäisestä miehestä, jonka on kohdattava todellinen itsensä. Esitys kestää 30 min ja sopii yli 3-vuotiaille. Esitykseen jaetaan maksuttomia pääsylippuja Rajamäen kirjastossa.  

Klaukkalan kirjaston satutuokiossa 29. marraskuuta kello 18 koira on ihan kuutamolla. Jokainen tuokioon osallistuja saa tarran satupassiin. Satutuokion kesto on noin 20 min.   

Näyttelyt 

Pääkirjaston Galleria Villessä jatkuu Nurmijärven museon Elämää kumipyörillä -valokuvanäyttely autoista, autoilusta, teistä ja huoltoasemista. 

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä klaukkalalaisen graafikon Anna Haimilan vektorigrafiikkatöistä painettuja tauluja Suomen eri paikkakunnista ja niiden nähtävyyksistä. Näyttelyn nimi on Nähtävyydet. 

 

Kaikki marraskuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

Takaisin listaukseen