Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 19.-31.10.

19.10.2022

Kirjastot tarjoavat tekemistä lasten syyslomaviikolle muun muassa kirjastosuunnistuksen ja lastenelokuvien merkeissä. Loppukuusta ruotsalaisuuden viikko tuo pääkirjastoon ajankohtaiset kirjailijavieraat. 17.-27.10. kirjastot osallistuvat Siskojen ja Simojen hypistelymuhvikampanjaan. Ideana on, että asiakkaat voivat tänä aikana tuoda kotonaan neulomiaan tai virkkaamiaan muhveja kirjastoon, josta ne toimitetaan ilahduttamaan ikäihmisiä.  

Rajamäen kirjastossa voi osallistua kirjastosuunnistukseen kirjaston aukioloaikoina syyslomaviikolla 17.-22. lokakuuta. Alakoululaisille suunnatussa suunnistuksessa etsitään kirjastokoiranpentu Lupan piilopaikkoja kirjastosalista.  

Syyslomaviikolla kirjastoissa järjestetään lasten elokuvanäytöksiä. Klaukkalan kirjaston Lasten Kinossa nähdään 19. lokakuuta kello 17.30 vauhdikas animaatio Kanakani ja tuomion hamsteri. Elokuvassa erikoislaatuinen pupu ystävineen etsii voimallista taikaesinettä. Elokuvan kesto on 1 t 31 min ja ikäraja K7/K4. Maksuttomia lippuja jaetaan kirjaston asiakaspalvelussa. 20. lokakuuta kello 14 esitetään pääkirjaston tapahtumatila Männistössä lasten kissamainen klassikkoanimaatio Aristokatit. Elokuvan kesto on 1 t 18 min, ja se on sallittu kaikenikäisille.

 Maksutonta asianajajan neuvontaa on tarjolla pääkirjastossa 20. lokakuuta kello 17. Asiointiaika lakimies Juha Linnisen kanssa on 20 minuuttia per asiakas. Jonotuslappuja jaetaan asiakaspalvelussa kello 16 alkaen. 

 Klaukkalan kirjaston Tello-salissa keskustellaan kirjallisuudesta 24. lokakuuta kello 18. Kirjallisuuspiirin käsittelyssä on tällä kertaa Elizabeth Gilbertin Tämä kokonainen maailmani. Kirjallisuuspiiriä vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso.  

Koiran kotihoito puhuttaa Klaukkalan kirjastossa 25. lokakuuta kello 18. Pieneläinhoitaja Linda Liukkonen-Hujanen kertoo aiheesta Tello-salissa.  

Pääkirjaston satutuokiot käynnistyvät satuhuone Sananjalassa 26. lokakuuta kello 10 syksyisellä teemalla. Tuokiot on suunnattu alle kouluikäisille. Samana iltana kello 17.30 nähdään Rajamäen kirjastossa lastennäytelmä Hyvää huomenta, Apo Apponen. Maksuttomia pääsylippuja on jaossa 21. lokakuuta alkaen. 

 Elokuvaa on tarjolla myös aikuisille pääkirjaston elokuvakerhon startatessa syksyn näytökset 26. lokakuuta kello 17.30 tapahtumatila Männistössä. Lokakuun elokuvana esitetään King Richard: Williamsien tarina. Tenniksen maailmaan sijoittuva tunteikas tarina on kertomus sisukkuudesta ja perheen merkityksestä. Elokuvan kesto on 2 t 24 min ja ikäraja K12.  

Perinteisten pelien maailmaan voi sukeltaa aikuisten lautapeli-illassa Klaukkalan kirjaston käsikirjastossa 27. lokakuuta kello 18.  

Ruotsalaisuuden viikolla pääkirjastossa vierailevat kirjailijaveljekset Kjell ja Mårten Westö. Westöt kertovat 31. lokakuuta kello 18 yhteisestä kirjastaan Åren/Vuodet. Tapahtuman järjestävät kirjasto ja Svenska Föreningen i Nurmijärvi. Haastattelu tehdään ruotsiksi ja suomeksi.  

Galleria Toivossa on esillä Vicky Maarasen maalauksia.  

Kirjaston kaikki lokakuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

Takaisin listaukseen