Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 18.–31.12.

18.12.2023

Joulunalusviikolla ja välipäivinä kirjastoissa päästään vielä laulamaan yhdessä joululauluja ja katselemaan elokuvia. 

Pääkirjaston vauvakino on suunnattu vauvojen ja taaperoiden hoitajille. Elokuvat ovat kaikille sallittuja aikuisten elokuvia, ja salissa voi liikkua vapaasti ja syöttää tai nukuttaa vauvaa. 18. joulukuuta kello 10 valkokankaalla nähdään draamakomedia Nyt tai ei koskaan vuodelta 2007. Elokuvassa kaksi miestä karkaa syöpäosastolta ja lähtee toteuttamaan listaa asioista, jotka he haluavat vielä tehdä ennen kuolemaansa. Elokuvan kesto on 1 t 37 min. 

Perinteisiä, iloisia ja tunnelmallisia joululauluja lauletaan yhdessä Klaukkalan kirjaston K60-tapahtumassa 20. joulukuuta kello 15. Laulunopettaja Minna Nyberg laulattaa ja antaa laulamisen lomassa äänenkäyttövinkkejä.  

Samana iltana kello 17.30 käynnistyy vuoden viimeinen elokuvakerhokerta pääkirjastossa. Luvassa on romantiikkaa, jännitystä ja musiikillista ilottelua, kun vuoden 2021 filmatisointi klassikkoelokuvasta West Side Story pyörähtää käyntiin. Elokuva kertoo kielletystä rakkaudesta ja taistelusta katujengien välillä. Elokuvan kesto on 2,5 t ja ikäraja K12/K9. 

Klaukkalan kirjaston Lasten Kino esittää Disney-klassikon Kaunotar ja Kulkuri 27. joulukuuta kello 17.30 ja 30. joulukuuta kello 13. Elokuva on kertomus ystävyydestä, rakkaudesta, rohkeudesta, erilaisuudesta sekä parista ilkikurisesta siamilaiskissasta. Elokuvan kesto on 1 t 13 min, ja se on kaikille sallittu. Maksuttomia pääsylippuja jaetaan kirjastossa 12. joulukuuta alkaen.   

Pääkirjaston välipäivien lasten leffa kutsuu koko perheen yhteiseen hupihetkeen 28. joulukuuta kello 15. Yksin kotona on jouluklassikko vuodelta 1990. Elokuva kertoo kahdeksanvuotiaasta Kevinistä, joka jää vahingossa kotiin, kun muu perhe lentää viettämään yhteistä joulua Pariisiin. Kevin ei jää suremaan menetettyä seuraa, mutta kaksi murtovarasta kiinnostuu tyhjillään olevasta talosta. Elokuvan kesto on 1 t 39 min ja ikäraja K7/K4.

  Näyttelyt  

Pääkirjaston Galleria Villessä jatkuu vielä joulukuun ajan Nurmijärven museon Elämää kumipyörillä -valokuvanäyttely autoista, autoilusta, teistä ja huoltoasemista.  

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä klaukkalalaisen graafikon Anna Haimilan vektorigrafiikkatöistä painettuja tauluja Suomen eri paikkakunnista ja niiden nähtävyyksistä. Nähtävyydet-näyttely päättyy 29. joulukuuta.  

 

Kaikki joulukuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

Takaisin listaukseen