Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 16.–31.10.

16.10.2023

Koulujen syyslomaviikolla kirjasto tarjoaa lapsille muun muassa askartelua ja elokuvaa. Lokakuun viimeisellä viikolla nautitaan musiikkielämyksistä. 

 Puhutaan kirjoista 

 Kalevalaisten Naisten ja kirjaston yhteinen lukupiiri kokoontuu pääkirjastossa 16. lokakuuta kello 18 keskustelemaan Anne Tylerin kirjasta Palmikko. 

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä käsitellään 23. lokakuuta kello 18 Kerri Maherin teosta Pariisin kirjakauppias. Keskustelua vetävät Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

Dekkaritietäjä Matti Järvinen antaa lukuvinkkejä Klaukkalan kirjastossa 24. lokakuuta kello 18.

Uusi väsyneiden lukupiiri kaipaa osallistujia. Pääkirjaston matalan kynnyksen lukupiirissä luetaan lyhyitä ja helppoja kirjoja ja jutellaan niistä rennosti kahvi- tai teekupposen äärellä. Seuraavassa tapaamisessa 26. lokakuuta kello 18 käsittelyssä on Sayaka Muratan kirja Lähikaupan nainen.  

Lasten iloksi 

Syyslomaviikon lastenelokuvana Klaukkalan kirjastossa nähdään Trolls: Maailmankiertue. Kirjastossa on näytökset 17. lokakuuta kello 17.30 ja 21. lokakuuta kello 13. Elokuvassa seikkaillaan trollien maailmassa, jossa rock-maailman hallitsija haluaa hiljentää muut musiikkityylit nostaakseen oman musiikkinsa ja heimonsa valtaan. Maksuttomia pääsylippuja on jaossa kirjastossa. Elokuvan kesto on 1 t 27 min ja ikäraja K7/K4.   

Klaukkalan kirjaston satutuokiossa arvuutellaan siilin puuhia 18. lokakuuta kello 18. Jokainen tuokioon osallistuja saa tarran satupassiinsa. Tuokion kesto on noin 20 minuuttia.  

Syyslomaviikon askartelupajassa Klaukkalan kirjastossa inspiroidutaan kirjan sivuista ja valmistetaan koruja ja kuvakehyksiä. Paja pidetään 19. lokakuuta kello 13–15. Askartelutuokioon on tervetullut koko perhe.  

Ensimmäinen Harry Potter –elokuva Harry Potter ja viisasten kivi nähdään pääkirjaston isolla valkokankaalla 19. lokakuuta kello 17. J. K. Rowlingin ihastuttavan kirjan elokuvaversiossa Harry Potter saa 11. syntymäpäivänään tietää olevansa kahden voimakkaan velhon orpolapsi ja omaavansa itsekin taikavoimia. Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa Harry aloittaa elämänsä seikkailun. Elokuvan kesto on 2 t 32 min ja ikäraja K12/K9.  

Tietoa ja taitoa  

Yhteiskunnallisen vuoropuhelun merkityksestä puhutaan pääkirjastossa 16. lokakuuta kello 18. Journalismin tutkija, toimittaja Olli Seuri kertoo, miten demokratiaa puolustetaan keskustelemalla.   

Koto-infon palveluohjaaja on tavattavissa pääkirjastossa keskiviikkoisin 18.10., 15.11. ja 13.12. kello 1416 maahanmuuttajien neuvonta-asioissa. Käytämme tarvittaessa tulkkia.

Nurmijärven Martat tarjoilevat vinkkejä neulontaharrastuksen aloittamiseen neuleklinikalla pääkirjastossa 19. lokakuuta kello 17–19. Klinikalle voi tulla hakemaan vinkkejä tai vain neulomaan yhdessä.  

Asianajaja Juha Linninen antaa maksutonta lakineuvontaa Klaukkalan kirjastossa 19. lokakuuta kello 17. Asiointiaika on noin 20 minuuttia. Vuoronumeroita aletaan jakaa klo 16.  

Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitin maisemiin päästään kurkistamaan pääkirjastossa 24. lokakuuta kello 18. Nurmijärveläinen Anna Nyyssönen vaelsi kyseisen reitin keväällä miehensä kanssa ja kertoo nyt kirjastossa vaelluksen kulusta ja Espanjan pyhiinvaellusreiteistä.  

Jännitystä ja draamaa

 Elokuvakerhossa on tällä kertaa luvassa tositapahtumiin perustuvaa jännitystä. Vakoilutrilleri The Courier esitetään pääkirjastossa 18. lokakuuta kello 17.30. Elokuvan kesto on 1 t 46 min ja ikäraja K12/K9. 

Vauvakinossa katsellaan aikuisten elokuvaa pienten ehdoilla. Elokuviin voi tulla tapaamaan muita vauva- tai pikkulapsiperheiden vanhempia. 30. lokakuuta kello 10 valkokankaalta seurataan tositapahtumiin perustuvaa draamaelokuvaa Viikko Marilynin kanssa. Elokuvan kesto on 1 t 39 min, ja se on sallittu kaikenikäisille.  

Jazzin tahtiin 

Kuun lopuksi kirjastoissa nautitaan musiikista. Klaukkalalainen Harri Myllyoja Trio tarjoilee svengaavaa jazzia pimenevien syysiltojen piristykseksi Klaukkalan kirjastossa 26. lokakuuta kello 18.   

Pääkirjastossa kuullaan Musiikkiopiston iltasoittoa 30. lokakuuta kello 18. Opiston oppilaat esiintyvät lyhyessä konsertissa tapahtumatila Männistössä.  

Näyttelyt 

Taidekiepin taiteilijoiden ja käsityöläisten teoksia on esillä Galleria Toivossa 30. lokakuuta asti. Niko Saarisen näyttely Muistiin piirretty ihastuttaa Galleria Villessä 27. lokakuuta saakka. 

Kaikki lokakuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

 

Takaisin listaukseen