Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 16.–31.1.

16.1.2023

Kirjallisuuden ystävät pääsevät keskustelemaan kirjoista niin Klaukkalan kirjastossa kuin pääkirjastossakin 16. tammikuuta kello 18. Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä käsitellään Veera Ikosen esikoisromaania Pimeässä syttyy majakka. Pääkirjaston ja Kalevalaisten Naisten lukupiirissä tammikuun kirjana on Trevor Noahin uskomaton elämäkerta Laiton lapsi. 

 Rajamäen kirjastossa on 17. tammikuuta ohjelmaa lapsille ja ikäihmisille. Kello 9.30 pidetään kirjastossa satuhetki. Kello 15 Kari Lumikero kertoo uutismiehen kokemuksista kuudella vuosikymmenellä. Tapahtuma on osa K60-tapahtumasarjaa. 

 Lukulemmikki tarjoaa pääkirjastossa kuulevaa korvaa pienille lukijoille 17. tammikuuta kello 18–19. Tule harjoittelemaan lukemista koiraa rapsutellen. Uusia lukijoita kaivataan. Varaathan lukuajan kirjastosta etukäteen. Klaukkalassa vietetään kello 18 satutuokiota otsikolla Satulintu lentää. 

 Lava on vapaa Klaukkalan kirjastossa 18. tammikuuta kello 18. Omien runojen open mic –illassa kuka tahansa voi esittää omia runojaan. Illan juontaa kirjailija Tarja Okkonen. 

 Teatteri Tuomikko hauskuuttaa lapsia 19. tammikuuta kello 18 Klaukkalan kirjaston Tello-salissa. Täti Hattara ja Töötti on vuorovaikutteinen klovneriaesitys 2–12-vuotiaille. Esityksen kesto on 25 minuuttia. Maksuttomia pääsylippuja jaetaan kirjastossa. 

 Pääkirjaston digikerho alkaa jälleen 24. tammikuuta kello 10. Kerho kokoontuu joka toinen tiistai käsittelemään digipulmia osallistujien toiveiden pohjalta. Kerhossa on tilaa. Ilmoittauduthan etukäteen pääkirjastoon.  

 Klaukkalan kirjastossa esitetään 24. tammikuuta kello 15 näyttelijä Marika Sampio-Utriaisen monologinäytelmä Aino Sibelius – rakkaudesta mieheen. Maksuttomia pääsylippuja on jaossa kirjastossa 9. tammikuuta alkaen. Tapahtuma kuuluu K60-tapahtumasarjaan. 

 Kahden erilaisen äidin elämät kietoutuvat toisiinsa pääkirjaston elokuvakerhon vuoden ensimmäisessä elokuvassa Rinnakkaiset äidit. Elokuva esitetään Männistössä 25. tammikuuta kello 17.30. Sen kesto on 1 t 57 min ja ikäraja 12 vuotta. 

 Klaukkalan kirjaston Lasten Kinossa katsellaan samaan aikaan koko perheen elokuvaa Jättiläiskoira Clifford. Elokuva kertoo pienestä löytölemmikistä, joka kasvaa äkisti suuriin mittoihin. Tämän elokuvan kesto on 1 t 32 min ja ikäraja K7/K4. Lasten Kinon maksuttomia pääsylippuja saa kirjastosta.  

Aikuisten lautapelejä pelataan jälleen Klaukkalan kirjastossa 26. tammikuuta kello 18. 

 Pääkirjaston vauvakinossa esitetään 30. tammikuuta kello 10 romanttinen komedia Marry Me. Elokuva kertoo petetystä naispopparista, joka menee naimisiin yleisöstä poimitun muukalaisen kanssa. Elokuvan kesto on 1 t 52 min, ja se on sallittu kaikenikäisille. Elokuviin voi tulla myös ilman vauvaa, mutta esitys toteutetaan pienten ehdoilla. 

 Kirjastojen tammikuun ohjelman päättää Klaukkalan kirjaston satutuokio 31. tammikuuta kello 18. Saduissa seikkailevat kissat ja hiiret. 

 Galleria Toivossa on esillä Mari Kopteffin maalauksia, Galleria Villessä Nurmijärven taideyhdistyksen näyttely. 

 Kirjaston kaikki tammikuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

 

Takaisin listaukseen