Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 14.–31.3.

10.3.2022

Nurmijärven kirjastot saavat maaliskuussa vieraikseen kiinnostavia ja ajankohtaisia kirjailijoita. Luvassa on myös elokuvaa, nukketeatteria, musiikkia, luentoja ja lakineuvontaa.

Meri Valkaman palkittu esikoisteos Sinun, Margot puhuttaa pääkirjaston ja Kalevalaisten Naisten lukupiirissä Ahjolan parvella 14. maaliskuuta kello 17. Valkama myös esiintyy Klaukkalan kirjastossa 16. maaliskuuta kello 18. Maksuttomia pääsylippuja jaetaan Klaukkalan kirjastossa. Tapahtuma striimataan, ja se on katsottavissa kirjaston YouTube-kanavalla kahden viikon ajan.

Menneisyyden aarteisiin tutustutaan museon järjestämässä K-60-tapahtumassa Klaukkalan kirjastossa 15. maaliskuuta kello 15. Museovirkailija Helga Lähdemäki kertoo tällöin Nurmijärven museon kokoelmista ja opastaa Finna-palvelun käyttöön.

16. maaliskuuta katsellaan elokuvia. Klaukkalan kirjaston Lasten Kino esittää Tello-salissa kello 17.30 vauhdikkaan animaation myyttisestä hahmosta, joka on palautettava takaisin kotiinsa Himalajan vuoristomaisemiin. Elokuvan kesto on 1 t 38 min, ja ikäraja K7/K4. Maksuttomia pääsylippuja jaetaan Klaukkalan kirjastossa. Pääkirjaston elokuvakerho kokoontuu Punatorpan kerhohuoneella kello 18. Illan elokuva tarjoaa musiikkielämyksiä, draamaa ja romantiikkaa. Elokuvan kesto on 2 t 15 min, ja ikäraja K12/K9.

Asianajaja Juha Linninen antaa maksutonta lakineuvontaa Klaukkalan kirjastossa 17. maaliskuuta kello 17. Jonotusnumeroita jaetaan asiakaspalvelussa kello 16 alkaen. Asiointiaika on 20 minuuttia.

Esikoiskirjailija Silja-Elisa Laitonen kertoo työstään ja kirjastaan Valinta pääkirjastossa 18. maaliskuuta kello 18. Maksuttomia pääsylippuja on jaossa pääkirjastossa.

Jokamiehenoikeuksista keskustellaan Klaukkalan kirjastossa 22. maaliskuuta kello 18. Aiheesta luennoi Suomen Ladun yhteiskuntasuhteiden asiantuntija Anne Rautiainen.

23. maaliskuuta paikallispoliitikot jalkautuvat Rajamäen kirjastoon tapaamaan kuntalaisia aamukahvien merkeissä. Vapaamuotoinen keskustelutilaisuus alkaa kello 9.

Klaukkalan kirjastossa kuullaan kummitustarinoita 23. maaliskuuta kello 18. Mauri Karvonen kertoo tällöin kirjasarjastaan Aavetaloja ja ihmiskohtaloita. Tapahtuma striimataan, ja se on katsottavissa kaksi viikkoa kirjaston YouTube-kanavalla.

Harmonikkataiteilija Henna-Maija Vannemaa esiintyy Nurmijärven kulttuuripalvelujen järjestämässä K-60-tapahtumassa Klaukkalan kirjastossa 24. maaliskuuta kello 15. Tapahtumaan jaetaan maksuttomia pääsylippuja.

Klaukkalan kirjaston kirjallisuuspiirissä keskustellaan 28. maaliskuuta kello 18 alkaen Pascal Mercierin teoksesta Sanojen paino. Kirjallisuuspiiriä vetävät vuorokuukausin Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso.

Rajamäen kirjaston pieniä asiakkaita ilahduttaa 30. maaliskuuta Nukketeatteri PikkuKulkuri. Musiikkipitoinen tarina Musta kana kertoo erilaisuuden hyväksymisestä ja omiin taitoihin luottamisesta. Esitys alkaa kello 17.30. Sen kesto on 30 min, ja se sopii päiväkoti- ja alakouluikäisille. Maksuttomia pääsylippuja jaetaan Rajamäen kirjastossa 16.3. alkaen.

Galleria Toivossa jatkuu Hannele Heinon näyttely Metsää ja maisemia. Klaukkalan kirjastosalissa on esillä Mielimaissa-projektin mielenterveysongelmia valottavia valokuvia.

Kirjaston kaikki maaliskuun tapahtumat löydät osoitteesta https://www.nurmijarvi.fi/tapahtumakalenteri/.

Takaisin listaukseen