Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 13.–31.5.2024

13.5.2024

Kirjastojen tapahtumatoiminta hiljenee kesäksi, mutta sitä ennen on vielä luvassa mm. kirjallisuusaiheisia kohtaamisia ja erilaisia elokuvanäytöksiä.

Iida Turpeisen Elolliset puhuttaa pääkirjaston ja Kalevalaisten naisten lukupiirissä 13. toukokuuta kello 18. Teos voitti viime vuonna vuoden parhaalle esikoisteokselle myönnettävän Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. 

Kiven Kilta ry esittää dokumenttielokuvan Kaukokatseinen Mannerheim pääkirjastossa 14. toukokuuta kello 18. Elokuvan käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat Nina Schleifer ja Jyrki Uutela. Ennen elokuvaa kuullaan lyhyt alustus. Elokuvan kesto on 1,5 t.

Lapsille on luvassa leffaa pääkirjastossa 16. toukokuuta kello 17. Valkokankaalla nähdään animaatio Spirit Kesyttämätön vuodelta 2021. Jääräpäinen Lucky Prescott joutuu muuttamaan suurkaupunkikodistaan pieneen rajaseutukylään. Elämä muuttuu pysyvästi, kun hän saa uusia ystäviä ja muodostaa tiiviin siteen villiin Spirit-hevoseen. Elokuvan kesto on 1 t 24 min ja ikäraja K7/K4. 

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä käsitellään 20. toukokuuta kello 18 Claire Keeganin pienoisromaania Nämä pienet asiat. Kirjapiirin vetäjinä toimivat Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso.

Lasten Kino Klaukkalan kirjastossa 21. toukokuuta klo 17.30 ja 25. toukokuuta kello 13 tarjoaa menoa ja meininkiä viime vuonna ensi-iltansa saaneen Trolls: Bändi koossa –elokuvan tahtiin. Peikkopoikabändin yksi jäsen on kaapattu! Sydänkäpyset Risu ja Poppy päättävät lähteä pelastamaan häntä yhdistääkseen veljeskatraan jälleen. Elokuvan kesto on 1 t 28 min ja ikäraja K7/K4. Maksuttomia pääsylippuja jaetaan kirjastossa. 

Pääkirjaston elokuvakerhossa 22. toukokuuta seurataan kello 17.30 alkaen Harold Fryn toiveikasta taivalta ystävän luo ja samalla omaan itseensä ja lopulta kotiin. Elokuvan sai ensi-iltansa viime vuonna. Sen kesto on 1 t 47 min ja ikäraja K12/K9. 

Lautapelejä pelataan taas Rajamäen kirjastossa 23. toukokuuta kello 17–18.45. Kerää oma peliporukka ja tule pelailemaan!

Kirjastojen kevätkauden kruunaa kirjailija Sirpa Kähkösen vierailu Klaukkalan kirjastossa 23. toukokuuta kello 18. Kähkönen voitti vuoden 2023 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon kirjallaan 36 uurnaa – Väärässä olemisen historia. Kähköstä haastattelee toimittaja Aapo Parviainen.

Galleria Villessä on esillä Jussi TwoSevenin taidetta 30. toukokuuta asti; Galleria Toivossa nähdään Arttu Saviharjun öljyvärimaalauksia.

 

Kaikki toukokuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/

Takaisin listaukseen