Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 1.–17.9.

31.8.2023

Syyskuun alku on lasten juhlaa Nurmijärven kirjastoissa. Lasten taiteiden yö, lorutuokiot ja salapaja kutsuvat hauskanpitoon. Varttuneemmalle väelle on kirjallisuustapahtumien lisäksi luvassa musiikkia, elokuvaa, salattua historiaa sekä sotakirjeenvaihtajan kokemuksia kriisialueilta. 

Ohjelmaa lapsille:

Lasten ja nuorten tietokirjapäivää vietetään 1. syyskuuta. Meri- ja ympäristöbiologi, tutkimussukeltaja ja tietokirjailija Miina Mäki kertoo pääkirjastossa kello 10 luontoaiheisista lasten- ja nuortenkirjoistaan. 

Klaukkalan kirjaston taiteiden yö on tänä syksynä suunnattu koululaisille. Taiteiden yössä 1. syyskuuta kello 16–20 kokeillaan taiteen eri muotoja erilaisissa työpajoissa. Mukana on mm. pelipaja, varjoteatteripaja ja askartelupaja. YouTube-tähti Pete esiintyy Framilla klo 18. 

Valokuvaaja ja kirjailija Hannu Laakso esittelee uutta tarinallista lasten tietokirjaansa Me lintuset Klaukkalan kirjastossa 5. syyskuuta kello 18. 

Pääkirjastossa esitetään 7. syyskuuta klo 14 lastenelokuva Ihmeellinen maailma. Toimintaseikkailu vie katsojat tuntemattomaan maailmaan, jossa mielikuvitukselliset olennot odottavat Claden legendaarista seikkailijaperhettä. Elokuvan ikäraja on K7/K4 ja kesto 1 t 38 min. 

Lauantaina 9. syyskuuta pääkirjastossa seikkaillaan Salasaaren salapajassa kello 12.30. Pikkukakkosestakin tuttu Silja Sillanpää vetää salapajaa, jossa kuljetaan salakäytävissä, kootaan Äärimeren kartta ja talletetaan tarinoita Seikkailijoiden talon kirjastoon. Pajan kesto on noin 45 min ja ikäsuositus 4–9 vuotta. Maksuttomia pääsylippuja on jaossa pääkirjastossa. 

Perheen pienimmät ovat pääosassa Klaukkalan kirjastossa 11. syyskuuta, jolloin kirjastossa pidetään musiikillinen lorutuokio taaperoille ja leikki-ikäisille klo 10.15 ja vauvoille klo 11. Tuokiot ohjaa musiikkipedagogi Sofia Junttila. Ennakkoilmoittautuminen kirjaston asiakaspalveluun. 

 Lukulemmikki ottaa vastaan pieniä asiakkaita Rajamäen kirjastossa 14. syyskuuta kello 17–18. Varaathan aikasi etukäteen kirjastosta. 

 Satutuokiot pidetään Klaukkalan kirjastossa 6. syyskuuta klo 18, Rajamäen kirjastossa 12. syyskuuta kello 9.30 ja pääkirjastossa 13. syyskuuta kello 10. 

 Keskiössä kirjat: 

Klaukkalan kirjaston kirjapiirissä puhutaan 4. syyskuuta klo 18 Brit Bennettin teoksesta Mikä meidät erottaa. Kirjapiirin vetäjinä toimivat Seija Mauro ja Anna-Kaisa Laakso. 

Novellikoukussa Klaukkalan kirjastossa kuunnellaan lyhyitä tarinoita neulomisen lomassa 5. syyskuuta kello 18. Kirjaston henkilökunta lukee valikoituja novelleja. 

Pääkirjaston ja Kalevalaisten Naisten lukupiirin syyskuun kirjana on Niillas Holmbergin Halla Helle. Lukupiiri kokoontuu 11. syyskuuta kello 18. 

Taidetta ja viihdettä: 

Kitarahetki kutsuu kuulijoita Klaukkalan kirjastoon 2. syyskuuta kello 12. Nurmijärven Musiikkiopiston kitaransoiton oppilaat esiintyvät Kari Weseliuksen johdolla.

4. syyskuuta klo 13 nähdään pääkirjastossa kotimainen klassikkoelokuva Varsovan laulu vuodelta 1953. Syksyn klassikkoelokuvien teemana on ohjaaja Matti Kassilan tuotanto.

Kulttuuripalvelut järjestää syyskuun K60-tapahtumat Muistojen bulevardi ja Sellaista elämä on. Muistojen bulevardi kokoaa ikivihreiden ystävät pääkirjastoon Marino ja Martti Franckin musiikkiesityksen äärelle 5. syyskuuta. Tilaisuus alkaa kello 15. Rajamäen kirjastossa runomies Reijo Vähälä esittää toiverunoja ja –lauluja 12. syyskuuta kello 15. 

 Oopperan teetanssit jatkuvat pääkirjastossa 13. syyskuuta kello 15–17. Senioreille suunnatut teetanssit suoratoistetaan Oopperatalon lämpiöstä Männistön valkokankaalle, ja tapahtumatila avataan tanssiparketiksi. Teetarjoilu. 

Tietoa ja tunnetta: 

 Lukutaidon päivänä 8. syyskuuta pääkirjastossa seurataan klo 9.30–15.30 suoratoistoa Pasilan kirjastossa pidettävästä lasten- ja nuortenkirjallisuusseminaarista Mielen kielellä. Seminaarissa käsitellään mielen hyvinvointia ja sen tukemista kirjallisuuden ja sanataiteen keinoin. Seminaarin järjestää Ibby Finland ry. 

 Marttojen vinkkejä ruokasienten poimintaan on tarjolla pääkirjastossa 9. syyskuuta kello 11.30–13.30. Martat esittelevät syksyn sienisatoa. Paikalla on myös kahvio herkkuineen. 

 Tutkija ja tietokirjailija Anni Reuter vierailee Klaukkalan kirjastossa 12. syyskuuta klo 18. Reuter kertoo uutuuskirjastaan Suomalaiset Stalinin puhdistuksissa. Kirja paljastaa suomalaisten pitkään salatut ja unohdetut joukkokarkotukset ja vainon, pelon ja pakkotyön vuodet.   

Pääkirjastossa puhutaan elämästä kriisialueilla 14. syyskuuta klo 18. Helsingin Sanomien toimittaja Katriina Pajari kertoo kokemuksistaan sotakirjeenvaihtajana Ukrainassa. Millaista on kohdata sodan keskellä elävät ihmiset? 

 Näyttelyt: 

 Taidekiepin taiteilijoiden ja käsityöläisten teoksia on esillä Galleria Toivossa 2.–30. syyskuuta. Näyttely antaa monipuolisen kuvan Nurmijärven kunnan alueella työskentelevien taiteilijoiden tuotannosta. 

Galleria Villessä jatkuu Tero Puhan näyttely Kodin maailma. 

 

Kaikki syyskuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

 

 

 

 

Takaisin listaukseen