Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 1.–17.3.24

1.3.2024

Maaliskuussa kirjastoissa keskustellaan kirjallisuuden lisäksi mm. oppimisvaikeuksista sekä parantolaelämästä Keski-Uudellamaalla. Nurmijärveläinen kirjailija Satu Vasantola vierailee pääkirjastossa kertomassa työstään ja kirjoistaan.  

Lasten iloksi

 Teatteri Konna ja Pieni pelkojen kirja viihdyttävät perheen pienimpiä pääkirjastossa 2. maaliskuuta kello 10.30. Esitys pohjautuu Mauri Kunnaksen samannimiseen kirjaan, ja siinä tutustutaan pelkoihin lempeän huumorin keinoin. Peruutuspaikkoja voi kysellä kirjastosta. Esityksen kesto on noin 30 min ja ikäsuositus +3. 

 Satutuokioita pidetään Klaukkalan kirjastossa 6. maaliskuuta kello 18 ja pääkirjastossa 15. maaliskuuta kello 10. Tuokiosta saa tarran satupassiin. 

 Rajamäen kirjastossa vietetään Soturikissapäivää 16. maaliskuuta kello 10–14. Kirjastossa saat selville oman kissanimesi ja klaanisi, pääset tekemään kuvia ja pinssejä sekä osallistumaan tietovisaan. 

 Yhteiset sävelet

 Kitaramusiikki sulostuttaa Klaukkalan kirjaston lauantaipäivää 2. maaliskuuta kello 12. Nurmijärven Musiikkiopiston kitaransoiton oppilaat esiintyvät tällöin Kari Weseliuksen johdolla.
 

Pääkirjastossa tanssahdellaan harmonikan tahtiin 15. maaliskuuta kello 14. Perjantaitansseja luotsaa Antti Grönthal, joka soittaa tuttuja säveliä iltapäivän ratoksi. 

 Valkokankaalla uutta ja vanhaa

Kevätkaudella pääkirjastossa katsotaan menneiden vuosikymmenten amerikkalaisia klassikkoelokuvia. 4. maaliskuuta kello 13 valkokankaalla nähdään Alfred Hitchcockin unenomainen mestariteos Vertigo–punainen kyynel vuodelta 1958. Elokuvan ikäraja on K12 ja kesto 2 t 3 min. 

 Vauvakino on lapsiystävällinen elokuvaesitys aikuisille. Elokuviin voi tulla vauvan tai taaperon kanssa, ja lapsille on tarjolla leikkimattoja, leluja ja pahvikirjoja leffan ajaksi. 8. maaliskuuta kello 10 pääkirjaston vauvakinossa nähdään romanttinen komedia Love Again vuodelta 2023. Elokuvan kesto on 1 t 40 min, ja se on ikärajaltaan kaikille sallittu.  

Kirjoista ja kirjoittamisesta

 Avoin kirjoittajapiiri on suunnattu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. Piiri kokoontuu pääkirjastossa kerran kuussa maanantaisin kello 18, maaliskuussa 4. päivä. 

 Klaukkalan kirjaston novellikoukussa kuunnellaan 5. maaliskuuta kello 18 novelleja ja neulotaan omaa neuletyötä tai pipoja ja sukkia Hyvinkään sairaalan vastasyntyneiden osastolle.  

 Nurmijärveläinen kirjailija ja toimittaja Satu Vasantola vierailee pääkirjastossa 6. maaliskuuta kello 18. Vasantola kertoo mm. uusimmasta romaanistaan Kun isä osti Merenkurkun. 

 Pääkirjaston ja Kalevalaisten Naisten lukupiirissä keskustellaan Finlandia-palkinnon voittaneesta Sirpa Kähkösen romaanista 36 uurnaa. Lukupiiri kokoontuu 11. maaliskuuta kello 18. 

Kulttuuria ikäihmisille

 Pääkirjaston Männistö-salissa päästään 5. marraskuuta kello 13 seuraamaan huvielämää 1900-luvun alun Helsingin taiteilijaravintoloissa. Suruttomain seurakunta -nimisessä esityksessä nähdään ja kuullaan Heikki Lundia Eino Leinon roolissa.  

 Vapautta ja vuoristoilmaa saadaan maistaa Rajamäen kirjastossa 12. maaliskuuta kello 15, kun Hyvinkään museokeskus Taikan johtaja Tuomas Ravea kertoo parantolaelämästä Keski-Uudellamaalla. Esitys valottaa seikkoja, jotka yhdistävät Hyvinkään, Nummelan ja Kiljavannummen parantoloita. 

 K60-tapahtumat järjestää Nurmijärven museo. 

 Kahvia ja oppeja

 Pääkirjastossa kahvitellaan 4. maaliskuuta kello 17.30–19. Tervetuloa juttelemaan kirjastolaisten kanssa kahvikupposen äärelle ja antamaan palautetta ja esittämään toiveita. 

 Digikahvila kokoontuu 5. maaliskuuta Klaukkalan kirjastossa ja 12. maaliskuuta pääkirjastossa kello 13–15. Vapaaehtoiset vertaisopastajat tarjoavat digiapua rennosti kahvittelun lomassa. Ajanvarausta ei tarvita. 

 Miten oppimisvaikeuksien kanssa voi pärjätä? Aiheesta kuullaan pääkirjastossa 12. maaliskuuta kello 18 ja Klaukkalan kirjastossa 14. maaliskuuta kello 18. Erityisopettaja Piia Uotila Helsingin seudun erilaiset oppijat ry:stä kertoo erilaisista oppimisvaikeuksista ja siitä, millaisia tukikeinoja niihin on saatavilla. 

 Asianajaja Juha Linninen antaa maksutonta neuvontaa lakiasioissa pääkirjastossa 14. maaliskuuta kello 17. Vuoronumeroita aletaan jakaa klo 16. 

 Näyttelyt

 Galleria Villessä on esillä kuvataiteilija Pia Strangin abstraktien maalausten näyttely Kerroksia.  

 Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa alkaa maaliskuussa Sampo Mäkelän kaupunkiaiheisten akvarellien näyttely. 

  

 Kaikki maaliskuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/     

Takaisin listaukseen