Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 1.-13.11.

31.10.2022

Pääkirjaston uudet hienot tilat pääsevät muuntautumaan moneksi marraskuun toisella viikolla 7.-12.11., jolloin kirjastossa vietetään ohjelmallista avajaisviikkoa. Pääkirjastossa on tapahtumia viikon jokaisena aukiolopäivänä, ja kakkukahvia tarjoillaan tiistaina 8. marraskuuta.  Perjantaina 11. marraskuuta ovet ovat poikkeuksellisesti auki kello 21 saakka iltamien merkeissä.

Pääkirjaston avajaisviikon ohjelma kuvana.

Pääkirjastoon suunniteltu museon K-60-tapahtuma Kun torkka kistunlautoja poltti on valitettavasti peruttu. 1. marraskuuta kello 18 Klaukkalan kirjastossa neulotaan ja kuunnellaan novelleja novellikoukun tahtiin.  

Vauvojen ja taaperoiden vanhemmille ja hoitajille suunnattu Vauvakino starttaa pääkirjastossa 7. marraskuuta kello 10. Vauvakinossa aikuisten elokuvaa katsellaan pikkulasten ehdoilla, ja salin valaistus ja äänet on säädetty vauvoille sopiviksi. Salissa voi liikkua ja vaikkapa syöttää vauvaa. Valkokankaan valloittaa historiallinen draamaelokuva Downton Abbey: Uusi aikakausi. Elokuvan kesto on 2 t 5 min, ja se on kaikille sallittu.  

Avajaisviikolla pääkirjastossa nähdään runsaasti paikallista nuorta osaamista: Maanantaina kello 17 Nurmijärven tanssiopiston oppilaat esittävät kirjastossa improa, nykytanssia, showjazzia ja balettia. Teatteri Pikku Kivi nousee Männistön lavalle heti tanssijoiden jälkeen kello 18. Tiistaina kello 16 nähdään vielä tanssiopiston street-esitys.  

Pääkirjaston lukupiirissä käsitellään 7. marraskuuta kello 18 Vivian Gornickin muistelmateosta Toisissamme kiinni.  

8. marraskuuta pääkirjastossa kahvitellaan avajaisten kunniaksi. Kakkukahvia tarjoillaan kello 11-13 ja 17-19. Kirjaston ohjattuja esittelykierroksia järjestetään tasatunnein kello 10-19. Lukukoirat esittäytyvät kirjastossa kello 17. Peruskorjauksen pääarkkitehti Eeva Korhonen kertoilee hankkeen kulusta kello 18 tapahtumatila Männistössä.  

9. marraskuuta kello 13 pääkirjastossa esitetään digitallenne Kansallisteatterin esityksestä Rikinkeltainen taivas. Esitys on osa Kansallisteatterin 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Illalla kello 18 kuullaan pääkirjastossa konsertti Piirrän kuvasi hiekkaan. Taru Nyman ja Jiri Kuronen esittävät yhdessä Kaj Chydeniuksen lauluja. 

 Lukukoirat tarjoavat kuulevat korvansa lukemaan opetteleville Rajamäen kirjastossa 10. marraskuuta kello 17-18. Varaathan lukuaikasi etukäteen kirjastosta.  

äkirjaston avajaisviikon vetonaula Kirsti Manninen valloittaa tapahtumatila Männistön 10. marraskuuta kello 18. Manninen kertoo kirjoistaan ja kirjailijan työstään otsikolla Matka historiaan. Paikalla on myös kahvio, josta voi ostaa pientä purtavaa.  

Perjantaina 11. marraskuuta pääkirjastossa pidetään iltamat. Tunnelmaa nostattaa kello 18 alkava Päiväkirjaklubi, jossa koomikot Eeva Vekki ja Risto Koo Järvinen naurattavat teiniaikaisilla päiväkirjoillaan. Ilta jatkuu tanssien merkeissä kello 19.30. Musiikista vastaavat Antti ja Ari Grönthal sekä Eero Verkko. Iltamat jatkuvat kello 21 saakka, ja kahvio palvelee kello 17.30-20.30.  

Avajaisviikon päätteeksi pääkirjastossa vietetään lasten lauantaita 12. marraskuuta. Kello 10.30 satutäti Milla Helminen vetää toiminnallisen keppihevossatutunnin. Kello 12 lavan valtaa Mölyapinat-duo, joka esittää menevää lastenmusiikkia. Luvassa on lisäksi askartelua, kasvomaalausta ja pakopeli alakouluikäisille. Myös lauantaina kirjastossa toimii kahvio, josta voi ostaa kahvia ja purtavaa.  

Galleria Toivossa on esillä Sirkku Saukonojan akvarellimaalauksista tehtyjä joulukorttioriginelleja.  

Kirjaston kaikki marraskuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

 

 

 

Takaisin listaukseen