Ajankohtaista

Kirjasto, Tapahtumat

Kirjastoissa tapahtuu 1.–12.5.2024

29.4.2024

Kirjastojen toukokuussa soi musiikki. Klaukkalan kirjastossa rentoudutaan äänimaljojen tarjoamassa sointukylvyssä. 

Kitaramusiikki valloittaa Klaukkalan kirjaston 4. toukokuuta kello 12. Nurmijärven Musiikkiopiston kitaransoiton oppilaat esiintyvät Kari Weseliuksen johdolla. 

Rajamäkeläislähtöinen laulaja Miia Laitinen tarjoilee maistiaisia Tangomarkkinoilta 4. toukokuuta kello 11 Rajamäen kirjastossa ja kello 13 pääkirjastossa. Tangomarkkinoiden finalisti esiintyy pianon säestyksellä.  

Kirjastoauto Oivassa on luvassa taikatemppuja pikkuväelle aamureitillä 6. toukokuuta kello 9–12.15. Taikuri Jari kiertää auton mukana reitin mukaiset päiväkodit ja koulut. 

Kuukauden klassikkoelokuvana nähdään pääkirjastossa 6. toukokuuta kello 13 iki-ihana Sound of Music vuodelta 1965. Musiikin täyteisessä koko perheen elokuvassa nuori Maria jättää nunnaluostarin ja ryhtyy kapteeni von Trappin seitsemän lapsen kotiopettajattareksi. Elokuvan kesto on 2 t 47 min, ja se on sallittu kaikenikäisille. 

Pääkirjaston kirjoittajapiiri kokoontuu 6. toukokuuta kello 18 kokoushuone Kanervassa. Avoin ja omaehtoinen ryhmä on suunnattu kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille. 

Novellikoukussa kuunnellaan novelleja ja neulotaan omaa neuletyötä tai pipoja ja sukkia Hyvinkään sairaalan vastasyntyneiden osastolle. Novellikoukku kokoontuu Klaukkalan kirjastossa 7. toukokuuta kello 18. 

Niin ikään 7. toukokuuta kello 18 kuullaan pääkirjastossa Nurmijärven Opiston luento, joka käsittelee presidenttiemme urheilutaustoja. Tällä kertaa vuorossa ovat Mannerheim, Ahtisaari ja Stubb – maan isät golfkentällä. 

Senioreille suunnattuja teetansseja tanssitaan pääkirjastossa 8. toukokuuta kello 15–16. Tanssit striimataan Oopperatalon lämpiöstä. Solistina kuullaan baritoni Arto Hosiota. Orkesterina toimii Kimmo Leppälän orkesteri. Teetarjoilu.  

Klaukkalan kirjastossa rentoudutaan äänimaljojen rauhoittavassa sointukylvyssä 8. toukokuuta kello 16.30. Rentoutuksen ohjaa sointukylpyohjaaja Reetta Ranttila. Tapahtuma on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon Klaukkalan kirjastoon. 

Pääkirjastossa annetaan hyvän tuulen varoitus 11. toukokuuta kello 10.30. Lastenmusiikkiyhtye Henna ja supersankarit ihastuttaa tällöin kirjastossa musiikillaan, joka innostaa kaikenikäiset lauluun, tanssiin, leikkiin ja nauruun. Henna-Maija Kukin kanssa yhtyeessä musisoivat Susanna Lukkarinen ja Alina Kivivuori. Konsertin kesto on noin 45 min, ja siihen on vapaa pääsy. 

Galleria Villessä on esillä Jussi TwoSevenin taidetta, Galleria Toivossa 6. toukokuuta alkaen Arttu Saviharjun öljyvärimaalauksia. 

Kaikki toukokuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/    

 

 

Takaisin listaukseen