Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoissa tapahtuu 1.–11.12.

30.11.2022

Lähestyvä juhlan aika näkyy kirjastojen ohjelmassa joulukuussa: Pääkirjastossa vietetään alkukuusta aikuisten pikkujouluja. Klaukkalassa kaikuvat jouluiset sävelet. Joulupukki ja muori saapuvat kaikkiin Nurmijärven kirjastoihin kuulemaan pikkuväen lahjatoiveita ja tuomaan terveisiä pukin pajalta.  

Klaukkalan kirjastossa nautitaan kitarahetkestä 3. joulukuuta kello 12. Nurmijärven Musiikkiopiston oppilaat soittavat Kari Weseliuksen johdolla. Samana päivänä kello 13 runoilija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja Sanni Purhonen esiintyy pääkirjastossa kansainvälisen vammaisten päivän vieraana. Purhonen lukee runoteostaan Jos vain muuttuisin toiseksi ja kertoo työstään vammaisaktivistina. Myös yleisö voi esittää runojaan. Tapahtuma järjestetään yhdessä Nurmijärven invalidiyhdistyksen kanssa. 

 Klaukkalan kirjaston Lasten Kinossa lapsia viihdyttää 7. joulukuuta kello 17.30 vauhdikas animaatioelokuva DC Superlemmikkien liiga. Elokuvassa eläimet, joilla on erikoisia voimia, pelastavat kaupungin ja supersankarit pulasta. Elokuvan kesto on 1 t 41 min ja ikäraja K7/K4. Maksuttomia lippuja on jaossa asiakaspalvelussa. 

7. joulukuuta kello 18 vietetään pääkirjastossa aikuisten pikkujouluja improvisaatioteatterin merkeissä. Teatteri Neljäs Seinä viihdyttää ja naurattaa yllätyksellisellä esityksellä, joka syntyy hetkessä ja yleisön avustuksella. Ennen esitystä kirjastossa tarjoillaan glögiä.  

Lukukoira ilahduttaa lukemaan opettelevia Rajamäen kirjastossa 8. joulukuuta kello 1718. Lukuaika tulee varata kirjastosta etukäteen.  

Joulupukki ja muori ehtivät kiireittensä keskeltä tervehtimään lapsia ja keräämään listaa lahjatoiveista. Parivaljakko käy peräkkäisinä päivinä kaikissa Nurmijärven kirjastoissa: 8.12. kello 16–19.30 Klaukkalassa, 9.12. kello 14–17.30 kirkonkylässä ja 10.12. kello 10.30–14 Rajamäessä. Pukki jututtaa ja laulattaa lapsia, ja perheet voivat ottaa tunnelmallisia valokuvia kauniissa joulunurkkauksessa. 

 Jouluista musisointia on luvassa Klaukkalan kirjastossa 9. joulukuuta kello 17. Musiikkiopiston harppuoppilaat pitävät kirjastossa joulumatinean.  

Galleria Villessä jatkuu Corinna Helenelundin näyttely Meduusa ja kissankieli. Galleria Toivossa on esillä Sirkku Saukonojan akvarellimaalauksista tehtyjä joulukorttioriginelleja.  

Kirjaston kaikki joulukuun tapahtumat osoitteessa https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/kulttuuri-ja-vapaa-aika/kirjasto/tapahtumat/ 

Takaisin listaukseen