Ajankohtaista

Kirjasto

Kirjastoilla uusi Cineast-elokuvapalvelu

11.3.2024

Ratamo-kirjastot ovat ottaneet käyttöön digitaalisen Cineast-elokuvapalvelun, josta voi lainata elokuvia maksutta kirjastokortilla.

Cineast on kirjastoille suunnattu suoratoistopalvelu, joka tarjoaa viikoittain päivittyvän kokoelman sekä koti- että ulkomaisia elokuvia niin aikuisille kuin lapsillekin. Elokuvia voi katsella tietokoneella, tabletilla tai puhelimella verkkoselaimen tai mobiilisovelluksen kautta.

Palveluun kirjaudutaan verkkoselaimella osoitteessa www.cineast.fi/fi. Kirjautuminen onnistuu mobiililaitteella myös Cineast-sovelluksessa, jonka voi ladata maksutta App Storesta tai Google Play –palvelusta. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja PIN-koodi.

Kirjautumisen jälkeen voi halutessaan luoda itselleen profiilin, joka helpottaa jatkossa palvelun käyttöä. Luomalla oman profiilin näkee esimerkiksi listan jo katsotuista elokuvista.

  • Ratamo-kortilla voi lainata kuukaudessa neljä elokuvaa.
  • Lainarajat nollautuvat aina jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä.
  • Elokuvan laina-aika on 48 tuntia.
  • Lainat palautuvat automaattisesti asiakkaan tiedoista laina-ajan päätyttyä.
  • Kirjastojen Cineast-sopimuksessa on kuukausittainen enimmäislainamäärä, jonka täyttyessä elokuvia ei voi enää lainata. 

Cineast tarkistaa automaattisesti lainaajan iän kirjastokortilta ja estää alaikäiseltä kielletyn elokuvan lainaamisen. Käyttäjätilissä voi myös aktivoida lapsitilan, jolloin palvelussa näkyvät ainoastaan alle 12-vuotiaille sallitut elokuvat. 

Lisätietoja saat kirjastostasi.

Takaisin listaukseen