Ajankohtaista

Jätehuolto, Kiertokapula

Kiertokapulan jätteiden lajittelukisa Nurmijärven markkinoilla 13.8.

7.8.2023

Nurmijärven kirkonkylän markkinat pidetään sunnuntaina 13.8. klo 10–15. Markkinoilla on paikalla myös Kiertokapula, jonka pisteeltä saa muun muassa tuoreimmat tiedot jätehuollosta ja lajittelusta. Kiertokapula järjestää lisäksi torin portailla leikkimielisen jätteiden lajittelukilpailun klo 14, jossa toisiaan vastaan kisaamassa nähdään kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja roskajuoksija Kaisu Paulanto.

Jätteiden lajittelukisa klo 14

Kiertokapulan 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetään leikkimielinen jätteiden lajittelukilpailu Kiertokapulan omistajakuntien edustajien kanssa. Kuntaa edustava voi esimerkiksi olla kunnanjohtaja, tunnettu urheilija, taiteilija tai jostain muusta asiayhteydestä tunnettu henkilö.

Kilpailussa kaksi osallistujaa kilpailee toisiaan vastaan, ja paremmin jätteensä lajitellut pääsee kaikkien kuntien tulostaulukkoon edustamaan omaa kuntaansa. Lajittelukisa on jo pidetty esimerkiksi Järvenpäässä, Hyvinkäällä ja Tuusulassa.

Lajittelukilpailussa lajitellaan kodeista tuttuja tuotteita eri roska-astioihin ja paremmin jätteensä lajitellut pääsee jatkoon. Kilpailussa pyritään virheettömään suoritukseen. Lajittelussa kulunutta aikaa verrataan muiden kuntien edustajien saman virhepistemäärän saaneiden kesken, ja loppuvuonna selviää, mikä kunta vie voiton.

Nurmijärven kuntaa edustamaan on valittu kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja roskajuoksija Kaisu Paulanto, jotka kisaavat toisiaan vastaan Nurmijärven markkinoilla, torilla linja-autoaseman vieressä olevilla portailla klo 14. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon!

Onko lajittelukisaan mahdollista valmistautua? Ja jos on, niin miten?

”Olen tosiaan lupautunut tähän leikkimieliseen kisaan, mutta leikkimielisyydestä huolimatta tämä on valtavan hieno tilaisuus kerrata lajittelun ja kierrätyksen pelisääntöjä. Arkiset lajitteluasiat varmaankin sujuvat, mutta arvelen, että järjestäjät ovat pistäneet mukaan myös jonkun kinkkisemmän kompatehtävän”, mietiskelee kunnanjohtaja Outi Mäkelä.

”Aion harjoitella ja kerrata kirjallisia materiaaleja. Keskityn erityisesti kierrätyksen ongelmakohtiin”, paljastaa Kaisu Paulanto.

Lisää paljastuksia tulossa! Kerromme sosiaalisen median kanavissamme ylihuomenna 9.8. ja perjantaina 11.8. muun muassa siitä, mitkä ovat kilpailijoiden mielestä vastustajan vahvuudet ja onko jotain keinoa, mikä auttaa vastustajan päihittämisessä.

Kunnanjohtaja Outi Mäkelä on laittamssa banaaninkuoren ja muovimukin jäteastioihin.
Kunnanjohtaja Outi Mäkelä.
Roskajuoksijana tunnettu Kaisu Paulanto laittaa roskapussia jäteastiaan.
Kaisu Paulanto. Kuva Sanna Liimatainen
Takaisin listaukseen