Ajankohtaista

Ilmastotyö, Jätehuolto, Siistiksi, Tapahtumat

Kodin jätteiden lajittelu: koulutus 26.5. klo 18–19

17.5.2021

Kunta kartoitti maaliskuussa tehdyssä ilmastotyöhön liittyvässä kyselyssä, millaisia ilmastotekoja asukkaat tekevät omassa arjessaan. Eniten asukkaat tekivät energian- ja vedenkulutukseen sekä kierrätykseen liittyviä arjen ilmastotekoja. Kyselyssä asukkailla oli myös mahdollisuus kertoa, miten he haluaisivat kunnan auttavan ja kannustavan asukkaita ilmastotekojen tekemiseen. Asukkaat toivoivat, että kunta kertoisi ja jakaisi enemmän tietoa energiansäästöön ja jäteneuvontaan liittyvistä asioista.

Kunta tarttui asukkaiden toiveeseen ja on nyt ensimmäiseksi järjestämässä tilaisuutta kodin jäteasioista yhteistyössä Kiertokapulan ympäristökouluttajien kanssa. Tilaisuus on 26.5. 2021 klo 18–19. Se pidetään Teamsin välityksellä, ja tilaisuuteen pääsee osallistumaan tämän linkin kautta. Osallistumislinkki löytyy myös Tapahtumakalenteristamme. Teams-tilaisuuteen osallistuminen onnistuu verkkoselaimella, erillistä sovellusta ei tarvita.

Tilaisuuden sisältö

  • Tilaisuudessa kerrotaan muun muassa seuraavista aiheista:
  • Kiertokapulan palvelut ja jätteidenkäsittelyalueet
  • Jätehuollon perusmaksu
  • Mitä jätteitä taloyhtiöissä pitää lajitella?
  • Tietoa jätteiden lajittelusta: Mitä voi laittaa bio- ja sekajätteeseen, metallin- lasin- ja paperinkeräykseen, kartonkeihin ja muovipakkausten keräysastioihin? Mitkä kuuluvat vaarallisiin jätteisiin tai SER-keräykseen?
  • Miten kierrätettyjä jätteitä hyödynnetään ja uusiokäytetään?

Tilaisuuteen osallistujat voivat esittää kysymyksiä Kiertokapulan ympäristökouluttajille. Kysymyksiä voi kirjoittaa koko tilaisuuden ajan chattiin tai esittää niitä mikrofonia käyttämällä niissä kohdin, kun esityksen pitäjät pyytävät osallistujilta kysymyksiä. Infotilaisuus tallennetaan, ja se on katsottavissa kahden viikon ajan.

Tervetuloa kuuntelemaan ja kyselemään!

(Lisätty tieto tilaisuuden tallentamisesta 18.5. ja täsmennetty mm. otsikkoa 19.5.)

Takaisin listaukseen