Ajankohtaista

Asuminen, Jätehuolto, Siistiksi

Kiertokapulan alueen jätemaksutaksa nähtävillä

2.12.2021

Jätelautakunta Kolmenkierto päätti vuoden 2022 jätetaksoista 18.11.2021. Jätemaksutaksa ja ote jätelautakunnan pöytäkirjasta on nähtävillä 2.12.2021-8.1.2022 kunnan verkkosivulla sekä jätelautakunta Kolmenkierron verkkosivulla.

Taksassa on suuria muutoksia aiempaan, sillä vuoden 2022 alusta siirrytään yhtenäisiin palveluihin ja hinnoitteluun Kiertokapulan hallinnoimissa jätekuljetuksissa kaikkien jätejakeiden osalta. Uutena asiana jätetaksassa on jätehuollon perusmaksu.

Jäteasemien hinnasto ja perusmaksu koskevat nurmijärveläisiä

Jätemaksutaksa ei vielä koske kaikilta osin Nurmijärveä, koska Kiertokapula on vasta aloittanut jätteenkuljetuksen valmistelutyön. Sen etenemisestä viestitään kuntalaisille ja alueen yrityksille. Yritysten kanssa Kiertokapula on jo aloittanut markkinavuoropuhelun.

Vuoden 2022 jätemaksutaksoista nurmijärveläisiä koskevat jäteasemien hinnat vastaanotettaville jätteille sekä jätehuollon perusmaksu, jonka myötä kotitaloudet voivat esimerkiksi viedä ilmaiseksi jäteasemalle 19 eri jätelajia.

Perusmaksulla katetaan monia jätehuollon asioita

Jätehuollon perusmaksu on vuosimaksu, jolla tuotetaan kotitalouksille jätehuoltopalveluita, kuten vaarallisten jätteiden keräystä ja käsittelyä. Lisäksi järjestetään jäteneuvontaa, tiedotusta sekä kustannetaan jätehuoltoviranomaisen toiminta. Perusmaksu lisää jätelajeja, joita vastaanotetaan ilmaiseksi jäteasemalla.

Nurmijärvellä perusmaksu laskutetaan ensi vuonna kertamaksuna.

Perusmaksut vuonna 2022:

  • vakituiset asunnot (1–4 huoneistoa) 31,20 €/vuosi
  • vakituiset asunnot (viisi huoneistoa tai enemmän) 21,60 €/vuosi
  • vapaa-ajan asunnot 15,60 €/vuosi

Maksutta vastaanotettavat jätelajit lisääntyvät merkittävästi perusmaksun myötä jätteenkäsittelyalueilla. Lista uusista jätelajeista löytyy esimerkiksi kunnan verkkosivulta.

Osa kotitalouksien sekajätteen vastaanottohinnan kuluista siirtyy perusmaksulla katettavaksi, minkä takia seka- ja kuivajäteastioiden tyhjennyshinnat laskevat Kiertokapulan hoitamissa kuljetusurakoissa. Myös Nurmijärven alueella jätteenkuljetusyritykset voivat tarkastella sekajätteen tyhjennysten hinnoittelua jätteenkäsittelyn osalta.

Takaisin listaukseen