Ajankohtaista

Asuminen, Jätehuolto, Kiertokapula, Siistiksi

Kiertokapula: Nurmijärven kunnan jätekuljetukset siirtyvät Kiertokapulalle 1.3.

24.2.2023

Nurmijärven kunta on siirtänyt kuiva-, seka-, bio- ja muovijätepakkausten kilpailutuksen ja kuljetuksen Kiertokapulan vastuulle 1.3.2023 alkaen.

Asuinkiinteistöt sopivat 1.3.2023 alkaen jätehuollosta Kiertokapulan asiakaspalvelun kanssa. Kiertokapula hoitaa myös laskutuksen. Kiertokapulan laskutuskumppanina toimii Ropo Capital. Ropon kanssa sovitaan esim. laskujen eräpäivien siirroista ja muista maksusuunnitelmien muutoksista.

Jätehuollon siirtyessä kunnan eli Kiertokapulan järjestämäksi, aiemmat jätteenkuljetussopimukset päättyvät, eikä niitä ole tarvinnut erikseen irtisanoa.

Jätehuollon muutoksesta on tiedotettu asiakaskirjeellä loka-, marras- ja joulukuussa. Nurmijärvellä on järjestetty tammi- ja helmikuussa kolme neuvontatilaisuutta sekä yksi Teams-neuvontatilaisuus, joissa asukkaat ovat voineet kysyä jätehuollosta.

Kiertokapulan nettisivuilla on infosivu jätehuollon toiminnoista:
https://www.kiertokapula.fi/kiinteiston-jatehuolto/tietoa-nurmijarvelaisille/

Kooste kysytyimmistä kysymyksistä

Mitä jätekuljetuksia muutos koskettaa?

  • kuivajäte, sekajäte, biojäte ja muovipakkaukset

Mitä muutoksia voi olla siirtymävaiheessa?
Jäteastian tyhjennysväli voi olla aiempaa pidempi johtuen uusista reitityksistä. Jos jäteastia täyttyy liian pitkän tyhjennysvälin takia, voi astian viereen jättää yhden lisäsäkin veloituksetta.

Mistä tiedän, milloin jäteauto tulee?
Ensimmäisen tyhjennyspäivän voi tarkistaa Kiertokapulan Asiakasnetistä: https://asiakasnetti.kiertokapula.fi/

Minulle ei ole toimitettu luvattua jäteastiaa, mitä teen?
Kuljetusalan lakon vuoksi muutama jäteastia (240 l) on toimittamatta. Astiat ovat nyt loppuneet Kiertokapulan varastosta ja seuraavaa lähetystä odotetaan. Mikäli tilattua astiaa ei ole toimitettu, asiakas voi jättää jätteensä poikkeuksellisesti jätesäkissä jätehuollolle varattuun tilaansa.

Miten kuljetusalan lakko vaikuttaa Nurmijärven jätehuoltoon?
Mikäli lakko jatkuu jälleen 1.3., Nurmijärven astiatyhjennykset eivät toteudu suunnitelman mukaisesti. Urakoitsija pyrkii hoitamaan ensisijaisesti ns. kriittiset kohteet.

Kiertokapulan sivuille päivitetään tietoa lakon vaikutuksista tähän ajankohtaisuutiseen:
https://www.kiertokapula.fi/kuorma-autoalan-lakon-vaikutukset-jatekuljetuksiin/

Takaisin listaukseen