Ajankohtaista

Keusote, Sosiaali ja terveys, Terveys

Hyödynnä Keusoten verkkosivujen uutta kuuntelu- ja käännöstoimintoa!

27.9.2023

Keusote julkaisi keskeisimmät sosiaali- ja terveyspalvelut englanniksi ja ruotsiksi www.keusote.fi-sivustolla kesäkuussa. Nyt sivustolla on otettu käyttöön ReadSpeaker-saavutettavuustyökalun kuuntelu- ja käännöstoiminnot.

ReadSpeakerin kuuntelu- ja käännöstoiminnot tekevät verkkosisällöistä saavutettavampia erityisesti vieraskieliselle väestölle sekä henkilöille, joilla on luki- tai oppimisvaikeuksia tai huonontunut näkö. Teknologia on avuksi myös kaikille niille, jotka haluavat mieluummin kuunnella tekstiä kuin lukea sitä, vaikkapa esimerkiksi autoa ajaessa.

Kuuntelutoiminnon avulla voit kuunnella verkkosivujen sisältöjä suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi vain yhdellä klikkauksella laitteestasi ja olinpaikastasi riippumatta. Eikä sinun tarvitse ladata erillisiä ohjelmistoja.

Käännöstoiminnolla voit kääntää valitsemasi tekstisisällön ensin tekstiksi ja sen jälkeen puheeksi arabian, englannin, espanjan, hollannin, indonesian, italian, japanin, kiinan, korean, kreikan, latvian, norjan, portugalin, puolan, ranskan, romanian, ruotsin, saksan, tanskan, thain, turkin, ukrainan, unkarin, venäjän tai vietnamin kielillä.

Käännöstoiminto kääntää tekstit hyödyntäen Google Translate -käännösohjelmistoa, jota käytettäessä on hyvä muistaa, että käännös ei ole täydellinen ja siinä voi esiintyä virheitä, eikä se korvaa ammattikääntäjän tekemää käännöstä.

– Haluamme helpottaa erityisesti alueemme vieraskielisen väestön tiedonsaantia ja asiointia sosiaali- ja terveyspalveluissamme vieraskielisten verkkosivujemme sekä kuuntelu- ja käännöstoimintojen avulla, summaa aikuissosiaalityön esimies Larissa Franz-Koivisto maahanmuuttajapalveluista.

Tutustu englannin- ja ruotsinkielisiin verkkosivuihin sekä testaa kuuntelu- ja käännöstoimintoja!

Kieliversiosivuille pääset klikkaamalla Keusoten verkkosivuston yläreunassa olevia linkkejä “English” ja ”Svenska” tai suorilla osoitteilla:

Katso tarkemmat ohjeet ReadSpeakerin kuuntelu- ja käännöstoimintojen käyttöön tältä sivulta:

Kuuntele tai käännä verkkosivuston tekstit -ohjesivu

Katso myös maahanmuuttajille suunnattu sivusto, jossa on suomeksi ja englanniksi tietoa alueen kuntien tarjoamista palveluista: https://www.maspa.fi

_______

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella asuu noin 200 000 henkilöä, joista muunkielisten osuus on noin 13 000 henkilöä. Hyvinvointialueeseen kuuluvat kunnat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Uudistuksen tavoitteena on sosiaali- ja terveyspalvelujen saavutettavuuden parantaminen hyvinvointialueen muunkieliselle väestölle, helpottaa asiakkaiden palveluihin ohjautumista, palvelua ja asiointia sekä vähentää virheellisiä yhteydenottoja.

Takaisin listaukseen