Ajankohtaista

Keusote, Sosiaali ja terveys, Terveys

Keusoten keskeisimmät palvelut nyt myös englanniksi ja ruotsiksi

20.6.2023

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen (Keusote) keskeisimmät sosiaali- ja terveyspalvelut on nyt julkaistu englanniksi ja ruotsiksi www.keusote.fi-sivustolla. Aikaisemmin Keusoten verkkosivuilta on löytynyt tietoa pääasiassa vain suomeksi, mikä on vaikeuttanut muunkielisten asiakkaiden asiointia palveluissamme.

Uudet kieliversiosivut ovat sisällöltään suppeammat kuin suomenkieliset sivumme. Kieliversioihin pääsee klikkaamalla Keusoten verkkosivuston yläreunassa olevia linkkejä “English” ja “Svenska” tai suorilla osoitteilla:

www.keusote.fi/en

www.keusote.fi/sv

Keusote jatkokehittää muunkielistä viestintää ja verkkosivuja vaiheittain. Keusote ottaa sivuilla syksyyn mennessä käyttöön ReadSpeaker-teknologian. ReadSpeaker kääntää digitaalisen sisällön käyttäjän valinnan mukaan synteettiseksi puheeksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi tai tekstiksi monella eri kielellä. ReadSpeaker tulee näkymään sivustollamme äänisoittimena, jonka avulla sivun tekstisisällön voi kääntää joko puheeksi tai tekstiksi valitulla kielellä.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella asuu noin 200 000 henkilöä, joista muunkielisten osuus on noin 13 000 henkilöä. Hyvinvointialueeseen kuuluvat kunnat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Uudistuksen tavoitteena on sosiaali- ja terveyspalvelujen saavutettavuuden parantaminen hyvinvointialueen muunkieliselle väestölle, helpottaa asiakkaiden palveluihin ohjautumista, palvelua ja asiointia sekä vähentää virheellisiä yhteydenottoja.

Takaisin listaukseen