Ajankohtaista

Keusote, Terveys

Keusote: Asiakas- ja potilasturvallisuuden teemaviikko lähestyy

26.8.2022

Keusote osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa asiakas- ja potilasturvallisuuspäivän viettoon. Maailman terveysjärjestö WHO:n julistama teemapäivä on virallisesti lauantaina 17. syyskuuta ja tämän vuoden teemana on lääkitysturvallisuus. Tapahtumaa vietetään Keusotessa teemaviikkona ajalla 12.9.–18.9.2022.

Tavoitteena on lisätä tietoisuutta asiakas- ja potilasturvallisuudesta, ja erityisesti lääkitysturvallisuudesta. Teemaviikko näkyy etenkin Keusoten verkkosivuilla, somessa sekä Keusoten palvelupisteissä.

Asiakas- ja potilasturvallisuus syntyy yhteistyönä sote-ammattilaisten ja asiakkaiden välillä. Kerromme viikolla, millä käytännön keinoilla omaa ja läheisten lääkitysturvallisuutta voi edistää. Osana teemaviikkoa nostamme esiin myös Keusotessa tehtyjä asiakas- ja potilasturvallisuutta kehittäneitä toimenpiteitä.

Tiedotamme teemaviikosta lisää lähempänä ajankohtaa. Seuraathan tiedotustamme Keusoten verkkosivuilla ja somessa sekä merkitset tapahtuman jo kalenteriisi.

Maailman potilasturvallisuuspäivä lyhyesti

Maailman terveysjärjestö WHO:n Potilasturvallisuuspäivää on vietetty vuodesta 2019 asti. Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) vastaa päivän toteutuksesta kansallisesti ja on antanut sen koordinointitehtävän Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskukselle. Teemapäivän vietosta ja näkyvyydestä laaditaan vuosittain raportti (pdf-tiedosto). Voit katsoa myös videokoosteen (siirtyy Dreambroker videopalveluun) siitä, miten teemapäivä näkyi viime vuonna eri puolilla Suomea.

Lisätietoja

Keusoten tiedote >>

WHO >>

Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus >>

 

Takaisin listaukseen