Ajankohtaista

Kaikki

Keski-Uudenmaan Priden ennakkotapahtumia Nurmijärvellä

22.6.2022

Keski-Uudenmaan Pride sisältää runsaasti etko-tapahtumia Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä. Yhteinen pääjuhla pidetään 3.9. Jokelan tiilitehtaalla. 

Nurmijärvellä järjestetään erilaisia etko-tapahtumia aina ulkoilmaelokuvanäytöksestä askartelupajaan. Sääksin uimarannalla pääsee nauttimaan musiikista ja elokuvasta, kun 24.8. esitetään ulkoilmaelokuvanäytöksenä elokuva Minä, Simon.

Rajamäen kirjastossa on 31.8. klo 10–17 omatoimista sateenkaari-huiskan askartelua sekä klo 17.30 Maimu Brushwood o.s. Huolirinnan koko perheen drag-satuhetki. Myös Klaukkalan kirjastossa järjestetään ohjelmaa Pride-teemalla. Kirjastossa voi neuloa koko Pride-viikon ajan yhteistä kaulahuivia sateenkaaren väreissä. Torstaina 1.9. klo 18 kirjastossa vierailee kirjailija, taiteilijavieras Tero Puha. Puha kertoo mm. elokuussa ilmestyneestä kirjasta Intiimi valo.

Rajamäen, Ahjolan ja Monikon nuorisotiloissa on 2.9. Sateenkaarikahvila. Myös kouluilla on etko-tapahtumia. Viikolla 35 Nurmijärven yläkouluilla järjestetään ohjelmaa teemalla “Minä elän oman näköistä elämää”. Myös Nurmijärven Kodit on kunnan kanssa mukana Keski-Uudenmaan Pridessa.

Ennakkotapahtumien lista täydentyy alkusyksyn aikana.

Lisätietoa löytyy kunnan kotisivuilta sekä www.tuusula.fi/pride. Keski-Uudenmaan Pride-tapahtuman järjestää Tuusulan kunta. Järjestämisvuoro on kiertävä.

Priden sanoma – jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi.

Keski-Uudenmaan Pride tuo yhteen alueen sateenkaariyhteisöä. Sateenkaari-ihminen on kattokäsite, jonka alle lasketaan kuuluvaksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin itsensä määrittävät ihmiset. Sateenkaari-ihmiset tarvitsevat kunnioitusta, hyväksyntää ja puolustamista. Jokainen voi omassa arjessaan tehdä maailmasta yhdenvertaisemman. Onnistumiseen tarvitaan tietoa ja faktoja sekä rohkeutta toimia. Tuottamalla tapahtumaa Keski-Uudenmaan kunnat myös lisäävät tietoisuutta aiheesta.

Takaisin listaukseen