Ajankohtaista

Kaikki

Kesän hienoimmat hetket – kuvakisan voittajakuvat valittu

22.9.2021

Nurmijärven kunta järjesti 1.6.-15.8. kesäkuvakisan, jossa pyrittiin löytämään Nurmijärven kesän hienoin hetki. Kuvia kilpailuun tuli yhteensä 58. Voittajakuvat julkaistiin Nurmijärven kunnan tiedotuslehdessä 3/2020.

Tuomariston puheenjohtajana kisassa oli kuvajournalisti ja Suomen kuvajournalistit ry:n hallituksen puheenjohtaja Antti Yrjönen, joka on palkittu useamman kerran vuoden lehtikuva -palkinnolla. Muu Raati koostui Nurmijärven kunnan työntekijöistä. Ammattikuvaaja Yrjönen piti kuvakisan tasoa laadukkaana.

”Kuvakisan kuvissa saimme nähdä monia upeita hetkiä Nurmijärven kesästä ja valinnan tekeminen voittajakuvista oli vaikeaa. Voittajakuvat kuitenkin erottuivat joukosta ja tuomaristo pääsi yksimieliseen päätökseen”, Kuvajournalisti Antti Yrjönen summaa kisan tuomarointia.

Ensimmäisen palkinnon, eli hotelliviikonlopun Kiljava Resortissa voitti Mirka Lund. Tuomariston mukaan kuvassa yhdistyivät hienosti nykyajan mobiilimaailma ja lämmin suhde hevosen ja ratsastajan välillä. Kuvasta välittyy kesän hieno hetki sekä hevoselle että ratsastajalle.

Toisen palkinnon, eli strutsisafarin Ketolan Strutsitilalla voitti Eija Laine kuvalla, jossa mies istuu iltauinnin jälkeen ilta-auringon laskussa Sääksissä Siperian rannan laiturilla. Kuvassa on upeat värit ja hetki on varmasti hieno kuvan henkilölle.

Kolmannen palkinnon, eli elämyksen Vauhtifarmilla sai Tommy Kankkonen upealla luontokuvalla todennäköisesti harvinaisesta pikkukultarinnasta. Lintu kurkkaa ikään kuin katsoen kuvaaja ajatuksella ”Mitäs kuvailet?”. Kesän ainutlaatuinen hetki.

Tuomaristo antoi myös ylimääräisen kunniamaininnan.  Annukka Lehtikangas kuvasi hauskan hetken Tiiran rannassa. Yleensä sateenvarjoa pidetään, kun sataa vettä, mutta tällä kertaa vesi tuleekin sateenvarjosta. Kuvassa on pisaroiden tuomaa iloa ja riemua. Veteen liittyen kuvaaja sai palkinnoksi lahjakortin Rajamäen uimahallille.

Nurmijärven kunta kiittää kaikkia kuvakisaan osallistuneita.

Takaisin listaukseen