Ajankohtaista

Kaikki

Kehätie on avattu liikenteelle – Moottoritien kalliot hehkuvat sadoille tuhansille matkaajille uuden kehätien kunniaksi

26.11.2020

Klaukkalan kehätien valoteos

Tampereen moottoritiellä matkustaa viikon aikana noin 300 000 autoilijaa. Moni saattaa hieraista silmiään tulevan viikon aikana, sillä yli kolmesataa metriä louhittua kalliota hehkuu viikon ajan päivittäin eri väreissä.

Kyseessä on Nurmijärven kunnan tempaus, jolla juhlistetaan ja tehdään näkyväksi uutta Klaukkalan kehätietä, joka vie moottoritieltä Lopen suuntaan ohittaen Klaukkalan ruuhkat. Tie avattiin liikenteelle 26.11.2020.  Nurmijärven kunta toivoo, että kehätie toimii alkuna Kehä IV:lle. Näyttävä valoteos on osa koronaturvallisesti toteutettavaa tien avajaistapahtumaa.

Yhteys-nimisellä valoteoksella tuodaan esille Nurmijärvelle tärkeitä arvoja kuten yhteisöllisyyttä, ihmisiä, asumista, yrityksiä, lapsiperheitä, luontoa ja kulttuuria. Valoteoksen päivittäin vaihtuvat värit tulevat Nurmijärven kunnan sydäntunnuksesta. Valoteos kuvastaa uutta yhteyttä näiden teemojen pariin. Valoteoksen yhteys rakentuu symbolisesti uuden 7,5 kilometriä pitkän tien molemmista päistä lähtevistä valonsäteistä, jotka kohtaisivat tien keskivaiheilla taivaalla. Valoteoksen on suunnitellut avajaisprojektin tuottaja Janne Raudaskoski ja valosuunnittelija Panu Pikkuaho ja sen toteuttaa Sun Effects Oy, joka vastaa myös Lux Helsingin valoteoksista.

Avajaiset voi kokea myös radiosta

Kehätietä ja moottoritietä matkaavat sekä lähialueella liikkuvat voivat kokea avajaiset myös koronaturvallisesti autoradion välityksellä. Kehätie on saanut oman Kehäradionsa, joka soi avajaisviikon ajan taajuudella 87,6 MHz. Radiossa kuullaan toimittaja Marko Miettisen haastatteluja tunnetuilta tienkäyttäjiltä ja tieprojektin toteuttajilta sekä aiheeseen sopivaa musiikkia ja yllätysnumeroita. Radio-ohjelma on kuunneltavissa myös netissä osoitteessa keharadio.com.

Koronasta johtuen Nurmijärven kunta ei pystynyt järjestämään avajaisia alkuperäisen suunnitelman mukaan yleisötapahtumana, joten juhlallisuudet muutettiinkin aikaan sopiviksi.

”Koronan vuoksi emme voineet järjestää kansanjuhlaa, mutta halusimme mahdollistaa kaikille halukkaille mahdollisuuden innostua uudesta yhteydestä. Emme ole ainakaan kuulleet, että uutta tietä olisi juhlittu vastaavalla tavalla. Kannattaa tulla ajelulle hämärän aikaan, kokea uusi tieyhteys valoteoksineen, kuunnella avajaiset radio-ohjelmana ja piipahtaa samalla Nurmijärvellä!”, kehottaa viestintäpäällikkö Teemu Siltanen.

Yhteys-valoteos näkyy sekä Kehätielle että uuden Lamminsuon liittymän kohdalla Hämeenlinnanväylälle. Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on kevyenliikenteenväylä vanhalta Hämeenlinnantieltä uudelle sillalle, josta teos näkyy. Teos on nähtävissä pimeän aikaan 26.11.-3.12.

Kehäradio kuuluu taajuudella 87,6 MHz tien lähialueilla ja verkossa osoitteessa keharadio.com

 

 

Takaisin listaukseen