Ajankohtaista

Kiinteistöt, Liikunta, Liikuntapaikat, Rakentaminen

Jäähallin korjausurakka valmis elokuun lopussa

24.8.2023

Klaukkalan jäähallissa, vanhan kilpahallin peruskorjausurakan ensimmäinen vaihe on edennyt aikataulussa, ja on lähes valmis. Jääkausi on päästy kuitenkin aloittamaan normaaliin aikaan, vakiovuorot alkoivat pyörimään 14.8. Urakassa uusittiin vanhan kilpahallin jäädytyslaitteisto ja kaukalon ilmanvaihtolaitteisto. Lopputöitä tehdään vielä, esimerkiksi kilpahallin puolella osa katsomoa on vielä työmaa-alueena. Työt saadaan valmiiksi elokuun loppuun mennessä.

Jäähallin ensimmäinen urakka valmis elokuussa

Toukokuussa, heti edellisen jääkauden jälkeen aloitettu jäähallin peruskorjausurakan ensimmäinen vaihe on loppusuoralla. Peruskorjauksessa kokonaan uusittu vanhan kilpahallin jäädytyslaitteisto ja kaukalon ilmanvaihtolaitteisto otettiin käyttöön tiistaina 8.8.2023, mikä mahdollisti käyttäjien jääkauden aloittamisen normaaliin aikaan 14.8.

Peruskorjauksen muita töitä tehdään vielä 31.8. asti. Tästä koituu valitettavasti hieman haittaa käyttäjille, vaikka melua aiheuttavat työt pyritään tekemään pääsääntöisesti vähäisemmän käytön aikana.

Kilpahallin puolella osa katsomoa on vielä työmaa-alueena. Lämmönjakohuoneen varastokoppeja ei ole vielä voitu ottaa käyttöön.

Jäänhoitokonehuone ei ole henkilökunnan käytössä, mikä aiheuttaa hankaluuksia työn suorittamiseen, mutta henkilökunta tekee parhaansa, jotta kaikki vuorot saadaan hoidettua.

Jäähallia peruskorjataan kahdessa eri vaiheessa

Jäähallin peruskorjauksen urakka jaettiin kahteen eri vaiheeseen suunnittelun loppuvaiheessa aikataulullisista syistä. Nyt tehty ensimmäinen vaihe oli aikataulullisesti jo todella tiukka. Tavoitteena oli, ettei jäähallin käyttöön tulisi käyttökatkoja ollenkaan, ja näin se saatiin tehtyäkin.

Toinen vaihe on tarkoitus tehdä kahden vuoden kuluttua. Urakassa uusitaan vanhan kilpahallin rataputkisto ja betonilaatta sekä vanha sosiaalitilojen ilmanvaihtokone. 1980–90-luvun taitteessa valmistuneessa rataputkistossa on ollut jo joitakin vuotoja viime vuosina, putkisto alkaa olemaan käyttöikänsä päässä. Aikataulullisesti myös tämä toinen vaihe on haasteellinen, jos se pyritään tekemään kesätauon aikana.

 

 

Takaisin listaukseen