Ajankohtaista

Kulttuuri, Liikunta, Minä Elän!

Ilmoittautuminen Minä elän! -vaellukselle alkanut – maksuton bussikyyti pitää varata 12.9. mennessä

1.9.2022

Nurmijärven ja Tuusulan kuntien yhteisen Minä elän! -vaellus järjestetään lauantaina 17.9. Ilmoittautuminen sekä vaellukselle että maksuttomiin bussikyyteihin on avattu Nurmijärven ja Tuusulan kuntien verkkosivuilla.

Nurmijärven Taaborinvuorelta Tuusulan Rantatiellä sijaitsevalle Kiven kuolinmökille suuntautuva vaellus tarjoaa rentoa yhdessäoloa patikoinnin ja kulttuuriohjelman merkeissä.

Vaellus on luonteeltaan mietiskelevä kävely, jonka aikana osallistujat voivat kuunnella omalta älylaitteeltaan Finlandia-palkitun kirjailijan Juha Hurmeen tapahtumaa varten tilaustyönä tekemän podcastin, joka saa samalla ensiesityksensä. Muusta kulttuuriohjelmasta vastaavat Helsinki Poetry Company, fillaripianisti Aarno Paakkari ja harmonikkataiteilija Henna-Maija Vannemaa Groupe.

Vaelluksen pituus on noin 13 kilometriä. Matkaa voi lyhentää nousemalla Tuusulanjärven rannalla olevasta Koskenmäen satamasta lautan kyytiin ja kulkemalla loppumatkan vesireittiä pitkin. Lauttapaikkoja ei voi varata etukäteen, vaan ne annetaan vaeltajille saapumisjärjestyksessä jonotuksen mukaan. Palvelun tarjoaa paikallinen yrittäjä.

Vaelluksen päätteeksi osallistujat voivat käydä kahvilla vaikkapa Aleksis Kiven kuolinmökin vieressä sijaitsevassa Lottamuseossa.

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä ja Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä ovat haastaneet toisensa mukaan vaellukselle.

Mäkelän haastetwiitti Twitterissä >>

Muista ilmoittautua

  • Ilmoittautuminen bussikyyteihin päättyy maanantaina 12.9.
  • Pelkälle vaellukselle voi ilmoittautua 15.9. saakka (jätä linja-autokuljetuksen varauskohta tyhjäksi).

Ilmoittautumislinkki löytyy Nurmijärven kunnan tapahtumakalenterista.

Ilmoittautuminen Minä elän! -vaellukselle >>

Lisätietoja kunnan tapahtumakalenterissa >>

 

Minä elän! -vaelluskartta
Takaisin listaukseen