Ajankohtaista

Historia, Ikäihmiset, Kirjasto, Kulttuuri, Museo, Tapahtumat

Historiaa kirjoitetaan nyt

28.2.2023

Nurmijärven kunnan 250-vuotisjuhlavuotta vietetään vuonna 2025. Silloin ilmestyy Nurmijärven historian 4. osa, 240-sivuinen teos, joka käsittelee aikaa 1960-luvulta nykypäivään. Teosta kirjoittavat dosentti Ossi Viita ja FM Jouni Lavikainen. Hankkeeseen on nimetty historiatoimikunta ja nurmijärveläisiä toivotaan mukaan vaikuttamaan historiateoksen sisältöön. 

 

Maaliskuussa Nurmijärven kirjastoissa järjestetään tapahtumia, joissa Ossi Viita kertoo tulevasta historiateoksesta ja sen tutkimusprosessista sekä käy keskustelua kirjan teemoista kylältä tuttujen vieraiden kanssa. Tilaisuuksissa on paikalla myös Jouni Lavikainen. 

 

Kirkonkylän pääkirjastossa tiistaina 7.3. klo 13  Ossin kanssa keskustelemassa ovat Jukka Anttila ja Markku Jalava. Keskustelun aiheina ovat mm. kunnallishallinnon tehtävien kehittyminen, kuntalaisten kunnalle asettamat toiveet sekä 1990-luvun lama ja sen aiheuttamat vaikeudet.  

 

Rajamäen kirjastossa tiistaina 14.3. klo 15 vieraina ovat Marja-Liisa Back, Seppo Niinikuru ja Heikki Rauhamäki. Keskustelussa nousee varmasti esiin ainakin Alkon ja kunnan suhde Rajamäen taajaman ja palveluiden kehittymisessä. 

 

Klaukkalan kirjastossa tiistaina 21.3. klo 15 puhutaan Klaukkalan nopeasta kasvusta ja vilkkaasta muuttoliikkeestä sekä näistä aiheutuneista muutoksista ja kipupisteistä. Keskustelemaan saapuvat Merja Winha-Järvinen ja Hannu Toikkanen.  

 

 

K60: Historiaa kirjoitetaan nyt

  • 7.3. klo 13 pääkirjasto, Punamullantie 1
  • 14.3. klo 15 Rajamäen kirjasto, Kiljavantie 1
  • 21.3. klo 15 Klaukkalan kirjasto,Kuonomäentie 2 

 

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätiedotwww.nurmijarvi.fi/museo

 

Kuvassa Ossi Viita. Kuvaaja Jouko Pukki.

Takaisin listaukseen